Privreda

Koverte za nagradnu igru biće transportovane pod pratnjom policije

Koverte za nagradnu igru biće transportovane pod pratnjom policije
Foto: N.N. | Koverte za nagradnu igru biće transportovane pod pratnjom policije

BANJALUKA - Kako se približava datum izvlačenja prvog od četiri stana u nagradnoj igri “Deset računa izbroji i stan osvoji”, građane RS trese nezapamćena euforija pa dnevno u poslovnice “Pošta Srpske” donesu više od 40.000 koverata sa fiskalnim računima i slipovima.

Transport koverata iz prostorija “Pošta Srpske” do studija RTRS-a biće organizovan u petak pod pratnjom policije.

“Za prvo izvlačenje ćemo prebaciti sve koverte koje pristignu do petka, a od ponedjeljka krećemo u ponovno prikupljanje i brojanje koverata, koje ćemo prebacivati u studio RTRS-a pred svako naredno izvlačenje”, pojasnio je Zoran Durić.

Vlasnik stana od 53 kvadrata na adresi Karađorđeva 79 u Banjaluci biće poznat u nedjelju nakon centralnog dnevnika Radio-televizije RS, kada će početi prvo direktno izvlačenje dobitnika u ovoj veoma popularnoj nagradnoj igri, koju organizuju Ministarstvo finansija RS i Udruženje ekonomista RS “SWOT”. Pored novog stana, učesnike u nedjelju očekuje i pet vaučera u vrijednosti od 500 KM koje mogu potrošiti u prodajnim objektima “Bingo”.

Toga dana biće izvučeno i pet dobitnika vaučera od 500 maraka, te po jedan dobitnik vaučera od 1.000 i 2.000 maraka, koje će srećni vlasnici imati priliku da zamijene za robu u poslovnicama “m:tela”.  

Dobitnik drugog stana u ovoj nagradnoj igri, koja je počela 15. jula, biće poznat 29. septembra, trećeg 6. oktobra, a četvrtog 13. oktobra, do kada građani mogu slati koverte.

Koordinator prodaje i marketinga u “Poštama Srpske” Zoran Durić kaže da radnici pošta posljednjih dana imaju prepune ruke posla.

“U trci za stanove i druge nagrade već sada je 991.105 koverata, a do prvog izvlačenja, prema procjenama, biće 1,15 miliona koverata. U prvim danima nagradne igre koverte su pristizale stidljivo, ali su pošiljke veoma brzo počele rapidno rasti i svaki dan smo brojali više koverata nego dan ranije. Sada smo stigli do cifre od 40.000 koverata dnevno”, rekao je Durić.

On je istakao da je interesovanje podjednako u svim lokalnim zajednicama, te da u Srpskoj nema mjesta koje ne učestvuje u igri.

“Naši radnici su veoma profesionalno odgovorili ovom zadatku, koji nije bilo nimalo lak s obzirom na svakodnevni posao koji obavljaju. Nije bilo nikakvih problema u radu”, dodao je Durić.

Član Radne grupe za organizaciju nagradne igre Rade Šegrt kaže da su organizatori prezadovoljni odzivom građana.

“Ovo je najveća nagradna igra što se tiče masovnosti ikada organizovana na području Srpske. Očekivali smo da će na posljednjem izvlačenju biti milion koverata, a tu brojku ćemo premašiti već na prvom. Cilj nagradne igre je podizanje svijesti građana o važnosti uzimanja fiskalnih računa i već sada možemo reći da je ispunila očekivanja po svim parametrima”, rekao je Šegrt.

On je podsjetio da pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi građani sa prebivalištem u BiH koji sakupe i pošalju deset fiskalnih računa ili slipova izdatih na teritoriji Srpske. Računi i slipovi ne smiju biti stariji od 1. juna, a na kovertama je dovoljno napisati naznaku “Deset računa izbroji i stan osvoji”, te lične podatke učesnika, koji podrazumijevaju ime, prezime, adresu prebivališta ili boravišta, te kontakt telefon.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije