Najnovije vesti
Vesti Beograd
ZAVRŠETAK ČETIRI BULEVARA TEK 2020. Odlažu se radovi poslednje faze, evo šta će biti GOTOVO ove godine

ZAVRŠETAK ČETIRI BULEVARA TEK 2020. Odlažu se radovi poslednje faze, evo šta će biti GOTOVO ove godine

Obnova saobraćajnica od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška, odnosno rekonstrukcija "četiri bulevara", ove godine neće biti okončana u celosti. Plan je kako "Politika" saznaje, da se ne započinje raskopavanje poteza od od Drinčićeve ulice do Zoološkog vrta, koje bi prema aktuelnoj dinamici posla trebalo da počne 7. oktobra, nego da se obnova dela ostavi za proleće sledeće godine. Razlog su gužve koje su uoči Nove godine u saobraćajno preopterećenom Beogradu neizdržive.

Radovi u 27. marta i Kraljice Marije Foto: RAS Srbija
Radovi u 27. marta i Kraljice Marije
Pročitajte još

- Rekonstrukcija ulica od Drinčićeve do Pijarona de Mondezira (bivša Tadeuša Košćuška) u dužini od 1,3 kilometra počeće u aprilu 2020. i biće okončana do kraja avgusta. Između 1. i 5. oktobra pustićemo saobraćaj od Ruzveltove do Starine Novaka. Sve ulice od Kraljice Marije od Drinčićeve trebalo bi da budu prohodne za vozila i tramvaje u novembru, a sređivanje trotoara da se završi do 31. decembra - kaže Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika.

Prema ovoj novoj projekciji radova, majstorima će u 2020. godini ostati skoro polovina posla. Naime, četiri velika gradska bulevara rekonstruišu se u ukupnoj dužini od 2.943 metra, a deo od Drinčićeve do Kalemegdana dug je 1,3 kilometara.

Ovo su bili termini po fazama
Foto: Blic / RAS Srbija
Ovo su bili termini po fazama

Za narednu godinu je ostala kompletna treća faza radova, koja obuhvata sređivanje Ulice cara Dušana, od Francuske do Kalemegdana, ali i deo druge faze, od Drinčićeve ulice do Francuske, koja je prema ranijem projektu trebalo da bude završena do kraja oktobra ove godine.

Rok za obnovu svih saobraćajnica od Vukovog spomenika do Zoološkog vrta, u dužini od tri kilometra, čija je rekonstrukcija počela sredinom juna raskopavanjem Kraljice Marije, bio je 31. decembar 2018.