Mandarić prodaje sve i beži iz Slovenije

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 10:31

Američko-srpski fudbalski biznismen i vlasnik Olimpije rasprodaje čitav portfolio u republici sa "sunčane strane Alpa"

Ljubav između Milana Mandarića i Slovenije je, sve se čini, gotova. Čuveni američko-srpski biznismen, koji je tamo vlasnik nekoliko značajnih nekretnina, kao i najpopularnijeg fudbalskog kluba, Olimpije "pakuje prnje".

Nekadašnji vlasnik Portsmuta, Lestera, Šefild Venzdeja, Nice i Šarlroe je očigledno pred odlaskom iz republike sa "sunčane strane Alpa" u kojoj u poslednje vreme provodi sve manje vremena, a sve je češće u svom domu u SAD. Zmajčeke je kupio 2015. za samo četiri miliona evra  i nakon nekoliko relativno uspešnih sezona, uglavnom u domaćoj ligi i kupu gde su osvajali pehare, rešio da odustane. Kap koja je prelila čašu bilo je novo ispadanje njegovog kluba iz kvalifikacija za Ligu Evrope.
"Prodajem sve što imam u Sloveniji!", rekao je za ljubljansko "Delo" Mandarić, "To bi trebalo da služi za finansiranje kluba do kraja godine".

Izabrane vesti

Kako tamošnji mediji tvrde on u Ljubljani prodaje jednu zgradu, a u Kopru zemljište što bi trebalo da mu donese nekoliko miliona evra. Deo tih para će služiti za finansiranje i konsolidaciju kluba pre nego što ga utopi. Po mogućstvu do kraja godine.

Kako sam Mandarić tvrdi, on je do sada u Olimpiju uložio navodno 15 miliona evra, ali nije uspeo da je u potpunosti da ga podigne, pošto njegovi štićenici nisu pružli uspeh kakav je očekivao, naročito u kontinentalnim takmičenjima. Olimpija, koju izdržava iz svog džepa, svakog meseca mu uzme oko pola miliona evra, a klub u svakom trenutku može da doživi finansijski kolaps zbog dugovanja.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara