SKANDAL! DIKTATURA KOD DEMOKRATA: Hteo da kritikuje Đilasa, pa ga izbacili sa sednice
Foto: Beta/Dragan Gojić, screenshot

DEMOKRATE, JE LI OVO DEMOKRATSKI

SKANDAL! DIKTATURA KOD DEMOKRATA: Hteo da kritikuje Đilasa, pa ga izbacili sa sednice

Politika -

Šok: Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, zabranio je Nenadu Boroviću, pokrajinskom poslaniku, da govori na sednici GO jer je hteo da potegne pitanje zaduživanja stranke

Nenadu Boroviću, funkcioneru DS i pokrajinskom poslaniku, zabranili su da govori na nedavno održanoj sednici Glavnog odbora jer je hteo da potegne pitanje o finansijama stranke i zaduživanju DS u vreme dok je na njenom čelu bio Dragan Đilas!

Borović u razgovoru za Kurir kaže da ga je Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, sprečio da govori pred saborcima, da je duboko razočaran tim postupkom i da je zbog toga rešio da napusti DS.

Razočaran sam

Borović je u julu suspendovan ali, kako kaže, statutarna komisija je stavila van snage tu odluku stranke, te je dobio poziv za sednicu GO. Odmah je, dodaje, poslao predlog za dopunu dnevnog reda - finansijsko stanje stranke i trošenje novca od 2012. do danas.

Napušta  stranku... Nenad  Borović
Napušta stranku... Nenad Borovićfoto: screenshot

- Nisu mi dali da govorim o trošenju para u DS! Ne moraju oni da usvoje moj predlog, ni da ga stave na dnevni red, ali moraju da me puste da ga obrazložim. Saša Paunović me je sprečio da govorim. On, kome su usta puna demokratije, koji kmeči svaki dan pred Savetom Evrope, ne dozvoljava u svojoj, našoj stranci da neko ima drugačije mišljenje - kaže Borović i dodaje: - Rečeno mi je da nemam pravo da govorim. Hteo sam opet da ukažem na Đilasove finansijske zloupotrebe. One su bile najveće u vreme kada je on bio na čelu DS.

Odlazim iz DS

Borović kaže da se, pošto je onemogućen da govori, „pokupio i otišao“. - Više nisam član DS. Neću više da budem član takve stranke. Ne, neće oni mene da izbace, nego ja više neću s njima. Ovo što se sad radi i kako se postupa s ljudima, to je sve samo ne demokratija. Odmah krećem na sednice AP Vojvodine. Više ne moram da brinem da li će neko da me uhodi da li idem na sednice, sad sam sa DS završio - navodi on.

Na sednici GO, održanoj u subotu, 14. septembra, većinom glasova doneta je odluka o bojkotu predstojećih izbora. Datum skupštine za ujedinjenje velikog DS, suprotno očekivanjima članstva sve tri stranke - DS, SDS i ZZS, nije donet.

Vanredno stanje kod demokrata LUTOVAC PREKRŠIO ODLUKU O BOJKOTU

foto: Sonja Spasić

Zoran Lutovac, predsednik DS, samo dan nakon sednice GO prekršio je odluku o bojkotu izbora. Na sednici GO DS doneta je odluka da se ide na bojkot, ali da se, istovremeno, nastavi borba za fer i poštene izbore. Lutovac je preksinoć u emisiji „Utisak nedelje“ kazao da se drugi deo odluke - borba za fer i slobodne izbore odnosi na neke naredne izbore. Na Lutovčev potez prvi je na Tviteru reagovao funkcioner te stranke Slobodan Milosavljević, koji je podsetio šefa da svi moraju da poštuju odluke stranačkih organa. - Ponosan na praznik demokratije na sednicama GO DS i DS ujedinjena. DS konstatovao da u sadašnjim okolnostima nema uslova za fer i ravnopravnu izbornu utakmicu, te donela odluku da u ovim okolnostima neće učestvovati na izborima, ali da nastavlja borbu. Svi da poštuju odluke GO - napisao je Milosavljević. Njegov tvit je lajkovalo nekoliko demokrata, uključujući i Dragoslava Šumarca, bivšeg ministra građevine.

Kurir.rs/Katarina Blagović Foto: Beta/Dragan Gojić,screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track