MLADIĆ IZ TUTINA NAĐEN MRTAV U ŠUMI: Ubili druga u lovu, a tvrde da se sam upucao?
Misteriozna smrt... Džemal Bećković, Foto: Privatna Arhiva

misterija

MLADIĆ IZ TUTINA NAĐEN MRTAV U ŠUMI: Ubili druga u lovu, a tvrde da se sam upucao?

Crna Hronika -

Džemal Bećković (18) preminuo je pošto je u nedelju kasno popdone pogođen hicem iz puške u selu Dobrnja. Policija uhapsila njegove drugove M. K. i R. C.

Džemal Bećković (18) iz sela Župa kod Tutina, preminuo je u bolnici u nedelju kasno popodne, od posledica ranjavanja, a policija je uhapsila dvojicu njegovih prijatelja - M. K. i R. C.

Bećković je pogođen hicem iz lovačke puške u stomak, najverovatnije tokom lova u selu Dobrinja, međutim ko je i pod kojim okolnostima ispalio smrtonoski metak još uvek je misterija, zbog čega je pokrenuta istraga.

foto: Privatna arhiva

Umro u bolnici

- Džemal je u nedelju bio sa M. K. i R. C. u lovu u šumi kod Tutina. Pošto je pogođen jednim metokom, njegovi drugari su pozvali Hitnu pomoć i policiju i rekli su da je on sam pucao u sebe - kaže naš izvor i dodaje da je mladić hitno prevezen u bolnicu, ali da je uprkos naporima lekara da mu spasu život preminuo.

Naš izvor otkriva da se za sada pouzdano ne zna šta se tačno dešavalo u dubokoj šumi, pošto su trojica prijatelja u kritično vreme bila sama.

- Ono što je izvesno jeste da je policiji prijavljeno da je Džemal nepažnjom i igrom slučaja, sam ispalio hitac u sebe, a njegovi prijatelji su tvrdili da niko od njih nije pucao i da nemaju veze sa smrtonosnim hicem - kaže sagovornik iz istrage i dodaje da su tokom uviđaja istražitelji ustanovilui da u priči M. K. i R. C. ima određenih nejasnoća.

- Iako su M. K. i R. C. policajcima tvrdili da se njihov prijatelj sam ranio, zbog nestručnog rukovanja oružjem, tokom uviđaja se pokazalo da su neki detalji njihove priče nelogični. Zbog toga su privedeni, a naložena je i obdukcija tela - priča izvor Kuria.

Moguć nehat

Kako dodaje, i na saslušanju, koje je kasnije obavljeno, mladići su se držali svoje priče.

- I pored ovakvog iskaza dvojice mladica, tužilac im je posle saslušanja odredio pritvor do 48 sati. Ispostavilo se i da oni, kao ni Džemal, nisu imali dozvolu za oružje koje su nosili tokom kobnog lova - objašnjava sagovornik i dodaje da je u šumi u selu Dobrnja, gde je pogođen Bećković, nađena smrtonosna čaura.

- I sve tri puške biće poslate na veštačenje, posle kojeg bi trebalo da bude jasno iz koje je ispaljen hitac. Takođe, policija je oduzela mobilne telefone od M. K. i R. C., kao i automobil - kaže izvor.

Istražitelji ne isključuju ni mogućnost da je jedan od uhapšenih momaka iz nehata ispalio hitac, koji je bio koban po Džemala.

- Moguće je da su se oni posle te nesreće uplašili i uspaničali i da su u tom strahu rekli policajcima da se njihov drug sam upucao - kaže izvor.

ČINJENICE

- trojica prijatelja bila u lovu - policiji prijavljeno da je jedan od njih pogođen u stomak - druga dvojica tvrde da se sam upucao - istražitelji primetili izvesna nepoklapanja u njihovoj priči - od uhapšenih oduzeti telefoni i automobil - naloženo veštačenje tri puške

Meštani u šoku

SVI SU MOMCI ZA PRIMER

U Tutinu za trojicu mladića kažu da su bili primerni u svemu. - Družili su se, stalno su ih viđali zajedno. Niko od njih nije bio problematičan. Ubijeni Džemal je bio jako vedar momak, stalno nasmejan. Baš je voleo život. Žao nam je što je tako stradao. Rođaci i prijatelji ubijenog juče su išli u džamiju da se pomole za pokoj duše i da njegovim roditeljima izjave saučešće. Oni su zaista slomljeni - kaže jedan meštanin Tutina.

(Kurir.rs/Zoran Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track