Ponedeljak, 20.09.2004.

17:33

Dva ministra iz SCG na zasedanju GS UN

Izvor: B92

Default images

Na 59. redovnom zasedanju Generalne skupštine UN, Srbiju i Crnu Goru predstavljaju dve delegacije.

Na zasedanju koj je počelo u ponedeljak, delegaciju državne zajednice Srbija i Crna Gora predvodi ministar inostranih poslova Vuk Drašković, a republiku Crnu Goru crnogorski ministar Miodrag Vlahović. Šef UNMIK-a Jesen-Petersen u ponedeljak će se sastati sa generalnim sekretarom UN Kofijem Ananom, kako bi razmotrili izveštaj o Kosovu koji je sačinio ambasador NATO-a Kai Ejden.

Kako za B92 kaže Ognjen Pribićević, pomoćnik ministra spoljnih poslova SCG, Ognjen Pribićević, Drašković će na glavnoj skupštini govoriti u četvrtak, a glavna tema biće – Kosovo. "Ministar će, pre svega insistirati na nepromenljivosti granica i na doslednoj primeni principa 'standardi pre statusa'. On će se založiti i za uvođenje plana Vlade Srbije o decentralizaciji i za što brži povratak prognanih Srba sa Kosova i obnovu porušenih crkava i kuća.

Na zasedanju Generalne skupštine UN posebno učestvuje delegacija Crne Gore, koju predvodi ministar inostranih poslova Miodrag Vlahović. Na pitanje da li će zbog samostalnog crnogorskog ministra, delegacija državne zajednice sa njim pokušati da koordiniše poteze, Pribićević odgovara: "To je druga stvar, ministar zastupa ono što se tiče politike državne zajednice. Nemam nikakav drugi komentar".

Crnogorski ministar inostranih poslova Vlahović nije želeo da odgovori na pitanje kako će u praksi funkcionisati ovaj novostvoreni dvostruki kolosek. „Sve je već poznato,“ rekao nam je ministar Vlahović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: