Carinicima rekao da nema šta da prijavi, a evo kako je objasnio 50 brendiranih naočara u kolima (FOTO)

Tanjug

16. 09. 2019. u 18:45

Putnik je na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi odgovorio da sa sobom nosi samo lične stavri

Цариницима рекао да нема шта да пријави, а ево како је објаснио 50 брендираних наочара у колима (ФОТО)

Foto: Uprava carina

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Šid sprečili pokušaj krijumčarenja preko 50 pari sunčanih i dioptrijskih naočara, ukupne vrednosti od oko 5.000 evra.

Naočare poznatih svetskih marki otkrivene su u prtljažniku kombija pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

PROČITAJTE JOŠ -Uhapšen jer je pretukao muškarca

Putnik je na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi odgovorio da sa sobom nosi samo lične stavri, ali je detaljnim pregledom ustanovljeno da se u kombiju iza ostale robe i ličnih stvari nalazila i kartonska kutija prepuna sunčanih i dioptrijskih naočara poznatih modnih brendova sa pripadajućim futrolama.



Putnik je tek tada rekao da mu namera nije bila da prokrijumčari naočare u Srbiju, već da se to dogodilo slučajno, pošto je idući na svadbu u Šid zaboravio da kutiju ostavi prijateljici koja ima optičarsku radnju u Osijeku.



U hitnom postupku pred nadležnim prekršajnim sudom njemu je određena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

pitam se, pitam se

16.09.2019. 21:53

Ako su mu naplatili kaznu zašto su uzeli naočale sebi i gdje će završiti naočale ?

Bogun

16.09.2019. 23:28

@pitam se, pitam se - Zato što je takav zakon. Ukoliko ne prijaviš robu koju prenosiš preko granice a carinici je naknadnim pregledom pronađu, roba će se trajno oduzeti i biće naplaćena zakonom propisana kazna. NaočaRe će završiti državnoj aukciji uprave carine.