Počela sa radom centralna kuhinja PU „Radosno detinjstvo“

19:09:00 16.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Centralna kuhinja Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, koja se nalazi u Privrednikovoj bb, počela je da radi. U ovom objektu spremaće se desetine hiljada obroka dnevno za 16.000 mališana u novosadskim vrtićima. Njegova izgradnja trajala je osam godina i koštala oko 600 miliona dinara. Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, ovo je najveći objekat ovog tipa u regionu.

Počela sa radom centralna kuhinja PU „Radosno detinjstvo“

foto: Pokrajinska vlada

Radovi koji su počeli 2011. su se odužili jer se ispostavilo da nisu dobro urađeni. Sve je usporilo i prepucavanje SNS koji je bio na vlasti u Novom Sadu sa DS-om koji je tada bio na vlasti u Pokrajini oko toga ko treba da sve privede kraju i reši problem sa loše izvedenim radovima. Dogovor je konačno postignut 2016. godine kada je SNS preuzela i vlast u AP Vojvodini. Potom je tokom 2017. i 2018. stigao i novac, a danas su objekat zajedno otvorili pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Više od 600 miliona dinara koštao nas je ovaj objekat, a Pokrajinska vlada obezbedila je više od 400 miliona dinara – kazao je gradonačelnik Vučević.

On je dodao da će Grad nastaviti da ulaže u nove vrtiće, a u narednom periodu će se videti šta će biti sa dve postojeće kuhinje „Radosnog detinjstva“ koje sada više nisu neophodne.

Počela sa radom centralna kuhinja PU „Radosno detinjstvo“

foto: Pokrajinska vlada

- Centralna kuhinja ima kapacitet da pruža uslugu i drugim ustanovama, kao što su osnovne škole, privatni vrtići ili gerontološki centri, a pored toga planira se saradnja i sa obrazovnim sistemom, tako da će učenici srednje Ekonomske ili Hemijske škole ovde moći da dolaze na praksu i da u stvarnoj proizvodnji upoznaju sve procese o kojima uče. Vreme će pokazati šta je još potrebno uraditi kako bi se dodatno unapredili uslovi za rad zaposlenih. Uvideli smo da je potreban lift za vešeraj i to je nešto što planiramo da realizujemo u narednom periodu, ali već sada, u ovim uslovima žene koje rade u vešeraju za tri sata obave onu količinu posla za koju im je ranije bilo potrebno tri dana - objasnio je Vučević.

Direktorka PU „Predškolske ustanove“ Marijana Popov kazala je da ova centralna kuhinja i tehnički i prostorno omogućava pripremu kvalitetnijih i raznovrsnijih obroka, uz visok stepen kontrole bezbednosti hrane, kao i pripremu hrane deci koja su u posebnom režimu ishrane.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?