Advokat: Zdravstveno stanje Bokija 13 veoma loše

Zdravstveno stanje prvoosumnjičeneg u aferi "Reket" Bojana Jovanovskog, po rečima njegovog advokata Saška Dukoskog, veoma je loše.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

13:21

Advokat: Zdravstveno stanje Bokija 13 veoma loše

On je Televiziji Telma rekao da njegov klijient Bojan Jovanovski, poznat pod imenom Boki 13, ima jake bolove od prethhodne dve neuspešne operacije i da od kako je u pritvoru povraća skoro svaki dan.

Dukovski je dodao da je uprava istražnog zatvora "Skoplje" korektna i da je Bokiju 13 uvek bila obezbedjena zdravstena zaštita.

Bojan Jovanovski, koji se od 15. jula nalazi u pritvoru u skopskom istražnom zatoru, nekoliko puta je vodjen na Kliniku za torakalnu hrurgiju u Skoplju, a, prema ranije objavljenim informacijama, nedavno se podvrgao operaciji podvezivanja želudca radi smanjenja težine.

Krivični sud u Skoplju je Jovanovskom u petak 13. septembra drugi put za 30 dana produžio pritivor u kojem se nalazi sa još dvoje sumnjičenih u aferi "Reket" - ; Zoranom Milevskim - zvanim Zoki Kičevac i razrešenom specijalnom tužiteljkom Katicom Janevom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal njih troje sumnjiči za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da bi dobio bolji tretman u istrazi u krivičnom slučaju "Imperija" u kojoj je prvoosumnjičen.

Predistražni postupak u slučaju "Reket" vodi se od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: