Dostupni linkovi

Hakovana facebook stranica Udruženja ReStart Srpska


Stefan Blagic, predsjednik ReStart Srpska
Stefan Blagic, predsjednik ReStart Srpska

Zvanična fejsbuk (facebook) stranica udruženja ReStart Srpska je hakovana, tvrde članovi ovog udruženja. Saznanja o napadu na njihovu stranicu će kažu prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Fejsbuk stranica udruženja Restart Srpska hakovana je u noći između petka na subotu navodi Stefan Blagić predsjednik ove organizacije, koji ističe da ovaj sajber (cyber) napad shvataju veoma ozbiljno.

˝Ovo shvatamo kao jedan težak napad ne samo ReStart nego i na demokratiju u Republici Srpskoj, na slobodu govora, slobodu okupljanja i na sve one vrijednosti koje kao jedno društvo treba da baštinimo˝, kazao je Blagić na konferenciji za novinare u Banja Luci.

Restartu je hakovan i instagram nalog, ali su ga uspjeli sačuvati. Što se tiče napada na Fejsbuk stranicu za sada sa sigurnošću ne žele da tvrde ko stoji iza njega i ne žele nikoga da optužuju, ali, kako kažu imaju određena saznanja i sumnje.

˝Znamo koji lažni profil je učestvovao u napadu. To je profil Marko Matić. Ne možemo sad sa sigurnošću da upiremo prstom u nekoga, ali znamo ko je imao motiv. Naše zadnje aktivnosti na FB stranici su bile usmjerene na nekonzistentnost u djelovanju opozicije, ali i podršku grupi Pravda za Davida. Tako da ne isključujemo ni tu mogućnost da je neko od njih upleten, ali ne želimo u ovom trenutku nikoga optuživati. Čekamo da vidimo hoće li institucije odraditi svoj posao", rekao je Blagić.

On je rekao i da su obavijestili Fejsbuk o ovom napadu ali da još čekaju odgovor o tome šta se desilo te da će ovaj slučaj prijaviti i entitetskom Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Udruženje ReStart Srpska organizator je brojnih protesta i akcija u Republici Srpskoj koje su imale za cilj da skrenu pažnju na odlazak mladih, kriminal i korupciju, te na enormno bogaćenje vlasti u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

XS
SM
MD
LG