Kuća i vrt

Kako odabrati savršen madrac?

Kako odabrati savršen madrac?
Foto: N.N. | Kako odabrati savršen madrac?

Da snovi stvaraju budućnost, davno je kazao Viktor Igo, a treba dodati da putovanje u zemlju snova nije moguće bez udobnosti i ušuškanosti u spavaćoj sobi.

Ima li išta gore od loše prospavane noći? Sa druge strane, buđenje uz osjećaj svježine, odmora i spremnosti da pozdravimo novi dan sa osmijehom je neprocjenjivo. Na mnogo načina madraci su osnova za dobar san. Za dobar san bitno je pronaći udoban položaj. Zato je važno da izaberete madrac koji vam pruža najbolji mogući nivo potpore i udobnosti.

Bezbroj kampanja i eksperata govori koliko je san važan za zdravlje, kako mentalno, tako i fizičko. Manjak sna može doprinijeti dodatnom stresu. S vremena na vrijeme svi se nađemo u situaciji da se vrtimo u krevetu prije nego što napokon zaspemo. Kvalitetan san jedino je moguć na madracu koji nam u potpunosti odgovara.

Svima se događa da se bude tokom noći. Sasvim je normalno da se svake noći probudite od četiri do šest puta. Ipak, ako konstantno imate probleme sa spavanjem možda u pozadini ipak postoji određeni problem. Neki ljudi se bude jer moraju ići na toalet, neki jer im je vruće, nekima smeta buka... Razlog za buđenje mogao bi biti madrac. Ako je previše tvrd, može stvoriti pritisak u bokovima, ramenima i donjem dijelu leđa. Isprobajte različite madrace i odaberite onaj koji vam omogućuje vrijeme da ga isprobate. Imajte na umu da on prije svega mora biti udoban.

Spavanje sa partnerom, prema istraživanjima, ima pozitivan učinak na san. Ipak, ni u toj situaciji problemi nisu nepoznanica. Neki vole tvrd madrac, a neki mekan. Razlike u tom pogledu imaju lako rješenje. Madraci s memorijskom pjenom su odličan izbor jer se oblikuju prema težini i visini.

Danski trgovački lanac "JYSK" koji širom BiH ima niz svojih poslovnica nudi veliki asortiman madraca i nadmadraca. Tri kategorije, BASIC, sa kojim dobijate dobar madrac i nadmadrac po povoljnoj cijeni, PLUS, koji garantuje dodatnu udobnost i kvalitet, i GOLD, sa kojim dobijate apsolutno najbolji kvalitet za vaš novac, nude mogućnost da svako pronađe rješenje po svojoj mjeri i potrebama. Prednosti dobrog ili posljedice lošeg odabira madraca osjećaćete svaki dan. U zavisnosti od stila života, navika i zdravlja odaberite JYSK savršene proizvode za spavanje.

 

Istovremeno, poza u kojoj spavamo je naš nesvjestan izbor koji se odvija tokom spavanja. Baš zato poza u kojoj spavate otkriva vaše pravo "Ja". Ukoliko vam je omiljeni fetus položaj i želite da imate zdraviji san, savjet je da stavite jastuk između koljena jer će na taj način biti manji pritisak na vaše mišiće i leđa. "Vojnici" bi trebali spavati na površini koja podupire njihova leđa i zato je madrac veoma važan. Izaberite tvrdi madrac ili madrac srednje tvrdoće, a upravo takav možete da nađete u JYSK-u. U ponudi je veliki izbor madraca sa oprugama, ali i onih od pjene. Nezavisno od toga koju pozu spavanja preferirate, izbor odgovarajučeg madraca će vam pomoći da vaš san bude kvalitetniji.

Ako vam je, kada pomislite na kvalitetan madrac, prva asocijacija JYSK. U pravu ste, i nama je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije