Degenekovo poređenje: PSŽ ne može u istu „grupu“ sa Bajernom, u Evropi skoro ništa nije osvojio

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 09:24

Reprezentativac Australije uoči utakmice u Minhenu

Kod Miloša Degeneka strah od protivnika ne postoji, bez obzira da li se zvao Salcburg, Jang Bojs, Liverpul ili Bajern. Štoper Crvene zvezde mnogo puta dosad pokazao je da ume da se nosi sa pritiskom u velikim utakmicama, pa će tako biti i u Minhenu, bez obrzira na ogorman kvalitet ekipe Nika Kovača.

Crveno-beli na Alijanc arenu (sreda, 21.00, RTS 1, TV Arena sport 1) odlaze sa ogromnim respektom prema protivniku, ali se potajno nadaju da bi mogli da naprave probleme jednom od najboljih timova Starog kontinenta.
„Mnogo će biti teška utakmica, oni su prvaci Nemačke zadnjih sedam godina, strašna ekipa, kao klub imaju sve, velika su institucija, najbolji u svojoj zemlji, ali i u Evropi. Imaju igrače svetske klase, ali mi ćemo da se pripremimo za utakmicu na naš način i videti kako najbolje to možemo da odigramo i napravimo dobar rezultat“, poručio je Degenek.

Izabrane vesti

Alijanc arena nije nepoznanica za bivšeg igrača Minhena 1860.
„Igrao sam na tom stadionu godinu i po dana, naravno, išao sam i na par utakmica Bajerna. Stadion poznajem, ali ne i njih kao ekipu“.

Kako protiv napadača kao što je Robert Levandovski?
„Imali smo prošle sezone iskustva sa jakim napadačima, ove ćemo imati isto. Videćemo kako igraju, analiziraćemo protivnika. Radujemo se toj utakmici“.

Degenek je imao priliku da odmeri snage sa nekim od zvezda Bajerna.
„Igrao sam protiv Kutinja, sa Kimihom sam igrao godinu dana zajedno u Štutgartu, protiv svih njihovih reprezentativaca sam igrao pre dve godine u Kupu konfederacija. Kimih je stvarno dobar igrač”.

Crveno-beli su prošle sezone imali problema na gostovanjima u Ligi šampiona, ove bi trebalo da imaju znatno više iskustva u takvim situacijama.
„Nova godina, nova grupa, novi igrači, nove utakmice. Imamo veliko iskustvo, to mnogo znači, ali sada je sve igračije, drugi su igrači, drugačiji protivnici. Nadamo se da ćemo na neki način da budemo spremniji i pametniji u ovim prvim utakmicama”.

CRVENA ZVEZDA POBEDNIK GRUPE - 65,00

Može li Bajern da se poredi sa Pari Sen Žermenom ili Liverpulom?
„Što se mene tiče, Pari Sen Žermen ne može da bude u istoj grupi sa Bajernom, jer u Evropi maltene ništa nije osvojio. Bajern je u rangu sa Liverpulom, Juventusom, Realom... U redu, može po kvalitetu tima i finansijama, ali meni je Bajern jači”, poručio je Degenek.

Crvena zvezda u Minhen odlazi u utorak u ranim jutarnjim časovima, a veče pred meč odradiće trening na Alijanc areni.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara