OBRAZ NEMA CENU! PENZIONERKA NAŠLA NOVČANIK: Vratila sam 16.000 dinara i otišla kući
Obraz je najvažniji... Ljiljana Đurić, Foto: Kurir/B.R.

Prokuplje

OBRAZ NEMA CENU! PENZIONERKA NAŠLA NOVČANIK: Vratila sam 16.000 dinara i otišla kući

Srbija -

Poštenje: Ljiljani Đurić nije palo na pamet da išta dira, bez obzira na to što nadniči, a od skromne penzije sama finansira skupo školovanje sina

Penzionerka Ljiljana Đurić (72) iz Prokuplja pre tri dana pronašla je novčanik u kom je bilo 16.000 dinara i dokumenta i odmah sve odnela u policijsku stanicu.

Nije joj palo na pamet da išta dira, bez obzira na to što nadniči, a od skromne penzije finansira školovanje sina, koji je na trećoj godini specijalizacije sportske medicine.

Takođe, Ljiljana otplaćuje i kredit i uopšte ne zna kako će danas da nabavi novac kako bi uplatila ratu kredita.

Predah u društvu... Ljiljana sa drugaricama
Predah u društvu... Ljiljana sa drugaricamafoto: Kurir/B.R.

Ležao na ulici

- Bio je vašar i krenula sam kući, kada sam na ulici videla novčanik. Otvorila sam ga i videla da unutra ima para. Odmah sam otišla u policijsku stanicu i predala ga na šalteru. Policajac je pregledao sadržinu, prebrojao novac i ustanovio da ima 16.000 dinara. Krenula sam kući i nisam ni stigla do nje, kada su me pozvali i rekli da je vlasnik novčanika došao - kaže nam ova poštena i skromna žena i objašnjava da ni u jednom trenutku nije ni pomislila da uzme novčanik.

- Imam malu penziju, finansiram sina, nadničim, ali nikada ne bih uzela nešto što je tuđe - dodaje ona.

Vlasnik me je zvao

Vlasnik ju je kasnije pozvao i zahvaljivao se. On je iz sela u okolini Žitorađe i toga dana bio je na vašaru u Prokuplju. - Rekao je da ćemo se videti. Ovih dana ne mogu, berem šljive, jer u ponedeljak moram da uplatim ratu od 10.000 dinara, pošto sam podigla kredit za sinovljevu specijalizaciju. Ako se i ne vidimo, nije važno. Meni je mirna savest jer sam postupila kako treba - kaže Ljiljana.

Za nju je onih 16.000 dinara u novčaniku veliki novac, čak skoro dve rate njenog kredita, ali od njega su joj važniji mir i poštenje.

Kurir.rs/B.R. Foto: Kurir/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track