KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Korićani se „izvadili“ za poraz od Reala

U petom kolu Šumadijsko-raške zone, ekipa Korićana savladala je danas Goč iz Vrnjačke Banje sa 2:0, a Vodojaža je izgubila bodove minimalnim rezultatom (0:1) u samom finišu utakmice protiv Šumadije u Toponici.

Ekipa Korićana vezala je dve pobede i iz donjeg doma preselila se na šestu poziciju

Poraz ekipe Korićana pred svojim navijačima od Reala iz Podunavaca u trećem kolu kao da je probudio izabranike trenera Miloša Dabića. U prethodnom kolu savladali su Ras iz Novog Pazara, a protiv Goča vezali i drugu pobedu, što im je doprinelo da poboljšaju plasman i presele se u gornji deo tabele.

U boljoj igri u toku cele utakmice domaći tim stvorio je više šansu u duelu sa skromnom ekipom Goča. Danas u Korićanima Vrnjčani nisu ozbiljnije ugrozili gol Vranića i ostali su i dalje na dnu tabele bez pobede i sa samo dva osvojena boda.

Fudbaleri Korićana iskoristili su dve šanse, što se pokazalo da je bilo dovoljno za pobedu i „overu“ bodova osvojenih u prethodnom kolu u Novom Pazaru.

U 37. minutu domaći tim je došao do rezultatske prednosti. Vlašić je centrirao, a Jevtović iz blizine loptu skrenuo u mrežu.

Gosti su se organizovano branili, ali su u finišu utakmice primili i drugi pogodak. Posle izvođenja kornera u 86. minutu, Vlašić je odigrao do Aleksića, koji je ubacio loptu pred gol Šurbatovića, gde se najbolje snašao Vladimir Čpajak i udarcem glavom zatresao mrežu za 2:0 i zasluženu treću pobedu Korićana u ovoj sezoni.

Na ovaj način zonaš iz Korićana je popravio svoj plasman na tabeli i sa devet bodova preselio se na šestu poziciju.

KORIĆANI – GOČ (Vrnjačka Banja) 2:0 (1:0)

Igralište: U Korićanima.
Gledalaca: 50.
Sudija: Nenad Simović (Kraljevo).
Pomoćnici: Stefan Lazović, Đorđe Milojević (obojica iz Kraljeva).
Strelci: Jevtović u 37. i V. Čpajak u 86. minutu.
Žuti karton: Ilić (Goč).

KORIĆANI: Vranić, Stevović, Obradović (od 52. Trajković), Đusić, V. Čpajak, Vlašić (od 69. Kesić), Jevtović, Ilić, Aleksić (od 78. Petrović),ć, Vesić, Đoković,  Stević, Đoković.

GOČ: Šurbatović, Grković, Ignjatović, Simović, J. Apostolović, Vesić, Đoković, S. Apostolović (od 46. Ilić), Žerađanin, Drobnjak, Stojković (od 46. Gavrilović).

Ekipa Vodojaže gostovala je u Toponici i bila ravnopravan protivnik domaćoj Šumadiji, ali se vratila kući bez bodova. U finišu utakmice, tačnije u 86. minutu, Dimitrijević je postigao pobedonosni pogodak za domaćina i svojoj ekipi omogućio da se sa 12 bodova preseli na drugo mesto na tabeli.

U vođstvu je Šumadija 1903 sa bodom prednosti posle jučerašnje pobede u susretu sa Omladincem iz Novog sela od 5:0.

U narednom kolu je derbi kragujevačkih zonaša u Grošnici između Vodojaže i Korićana. Šumadija 1903 gostuje u Podunavcima i sastaje se sa Realom, a Budućnost iz Resnika ponovo je gost, ovoga puta u Ratini, gde se sastaje sa Poletom.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!