KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Srbija iz Ilićeva preuzela vođstvo u prvoligaškom karavanu (FOTO)

U komšijskom derbiju fudbaleri iz Ilićeva pobedili su ekipu Maršića sa 5:3 i posle četiri kola Prve gradske lige vode na tabeli bez poraza. Het-trik za domaćina postigao je kapiten Jokić, a Stojanov je sa dva pogotka ublažio poraz gostiju.

Fudbaleri Srbije postigli pet golova protiv Maršića i preuzeli prvo mesto na tabeli

U pravom sportskom ambijentu, pred oko 250 gledalaca, protekao je današnji duel između Srbije i Maršića, gde su „sevale varnice“ jer su obe ekipe želele pobedu. Ekipa koju vodi trener Danijel Spasić bolje se snašla na tvrdom terenu i u svojim redovima imala raspoloženije strelce.

Međutim, pitanje je kako bi se završila ova utakmica da gosti nisu brzo ostali sa igračem manje. Ipak, pobeda Srbije je zaslužena, iako su gosti imali primedbe na arbitražu sudije Lazara Radojkovića.

Od 15. minuta ekipa Maršića ostala sa igračem manje i do kraja se borila, ali se vratila kući bez bodova

U 15. minutu, posle jednog oštrijeg starta i druge javne opomene, sudija je poslao Jovana Trajkovića u svlačionicu, što se odrazilo na igrače Maršića, koji su u Ilićevo došli bez odsutnog trenera Saše Stojanova.  

Seriju pogodaka u 19. minutu otvorio je kapiten domaćina Jokić iz slobodnog udarca sa oko 25 metara po zemlji u levi golmanov ugao.

Gosti se nisu predavali i napadali su i sa deset igrača. U 25. minutu ozbiljno je pripretio brzonogi Dimitrije Stojanov, kada je zagrejao dlanove golmana Lazara Rajovića.

Pet minuta kasnije na drugoj strani drugi put se zatresla mreža gostiju. Strelac je ponovo bio Jokić, koji se najbolje snašao pred golom Maršića posle centaršuta Miljana Srdića, pojačanja iz Korićana, i glavom loptu skrenuo u mrežu.

Na teškom terenu u Ilićevu vodio se „komšijski rat“ za bodove

Fudbaleri Maršića nisu se predavali i pojačali su pritisak na gol domaćina. Posle šuteva Ivice Vukosavljevića i Stojanova golman domaćina bio je uspešniji, ali je u 44. minutu ipak kapitulirao. Na ubačenu loptu sa desne strane Stojanov je dobro reagovao, smanjio vođstvo Srbije na 2:1 i utakmicu vratio u rezultatsku neizvesnost.

Posle odmora gledaoci su videli još pet pogodaka. U 50. minutu nespretnom intervencijom štoper gostiju je u želji da odbije loptu zatresao sopstvenu mrežu i ponovo doveo Srbiju na dva gola prednosti.

Gledaoci iz Maršića „popunili“ su istočnu ogradu igrališta u Ilićevu

Pet minuta kasnije, prilikom prodora u kaznenom prostoru Srbije oboren je Stojanov, ali se nije oglasila sudijska pištaljka, što je izazvalo revolt među igračima i gledaocima iz Maršića. Nastala je velika gužva, koju je sudija rasčistio dodeljivanjem kartona Denisu Brajeviću i Vladimiru Vukojičiću iz Maršića.

Fudbaleri Srbije preuzeli su inicijativu i za dva minuta propustili dve šanse preko Srdića i Jokića da osiguraju pobedu, jer su njihovi šutevi završili u rukama golmana Savića.

U 71. minutu het-trikom Jokić je povećao vođstvo domaćina na 4:1, opet neodbranljivim udarcem iz prekida i primorao goste da krenu na sve ili ništa.

Kapiten Srbije Lazar Jokić het-trikom je doprineo pobedi svoje ekipe protiv Maršića

Dva puta je pokušao Uroš Tomašević da se upiše u strelce, ali nije uspeo. Međutim, u 84. minutu precizniji je bio rezervista Miloš Aksentijević, koji je smanjio vođstvo protivnika na 4:2. Samo minut kasnije Stojanov je sa pet metara glavom šutirao, ali golman Srbije refleksno reagovao i prebacio loptu u korner.

U 90. minutu Stojanov je lobovao domaćeg golmana svojim drugim pogotkom na utakmici i završnicu ovog dinamičnog susreta doveo u rezultatsku neizvesnost.

Dimitrije Stojanov, najzapaženiji u Maršiću sa dva postignuta dva gola, ali je njegova ekipa izgubila

Najlepšim pogotkom na utakmici u sudijskoj nadoknadi vremena Srdić je postavio konačan rezultat 5:3 i „overio“ zasluženu pobedu Srbije u komšijskom derbiju sa Maršićem.

SRBIJA – MARŠIĆ 5:3 (2:1)

Igralište: U Ilićevu.
Gledalaca: 250.
Sudija: Lazar Radojković.
Pomoćnici: Đorđe Milosavljević, Nikola Stevanović (svi iz Kragujevca). Strelci: Jokić u 19, 30. i 71, Milivojević (autogol) u 50. i Srdić u 90+3 za Srbiju, a Stojanov u 50. i 90. i Aksentijević u 85. minutu za Maršić.
Žuti kartoni: Jokić (Srbija), Brajević, Vukojičić (Maršić).
Crveni karton: Trajković u 15. minutu (Maršić).

SRBIJA: Rajović, Aksentijević, Furtula, Stefanović, Jokić, Marković, Živković (od 60. Matović), Srdić, Vukosavljević (od 65. Andrejić), Jotović (od 73. Vujiić), Kuč.

MARŠIĆ: Savić, Milivojević, Tošović, Brajević, Bajević (od 38. Nikolić), Stojanov, Ilić, Trajković, Janićijević (od 60. Aksentijević), Vukojičić, Potrić.

Posle remija vodeće Slobode sa Pobedom u Beloševcu (1:1), Srbija je preuzela vodeću poziciju u Prvoj gradskoj ligi sa maksimalnim učinkom od 12 bodova, dva više od Grbičana.

U ostalim susretima 4. kola postignuti su sledeći rezultati: Sloga (D) – Jedinstvo 2:0, Zastava – Borac (D) 0:5, Bagremar – Kolonija 0:2, Šumadija 1934 – Mladost (P) 3:1, Kutlovo – Šumadinac KG 4:1.

U Drugoj gradskoj ligi odigrano je treće kolo i postignuti su sledeći rezultati: Košutnjak – Vinogradi DB 2:1, Ćava – Bratstvo 1:3, Žeželj – Dobrača 2:1, 21. oktobar – Jadran 1:1, Sloga Lužnice – Slavija 2:2.

Slobodna je bila ekipa Divostina, zbog odustajanja Erdoglije 1931, ali je zadržala vodeću poziciju na tabeli sa šest bodova, koliko imaju Žeželj i Bratstvo iz Erdeča.

U Trećoj gradskoj ligi odigrana su dva susreta. Seljak je u Cvetojevcu pobedio Kremenac iz Rogojevca sa 3:1 i preuzeo vodeću poziciju. Partizan iz Cerovca kao gost savladao je Bukorovac sa 2:1, a slobodan je bio Hajduk iz Jovanovca.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!