Premijera u Teatru Vuk

ZVEZDE SERIJE ISTINE I LAŽI PAJIĆ I KALIČANIN ZAJEDNO NA POZORIŠNOJ SCENI: Naša priča o traganju za slobodom i omaž Merlinki i Žilniku! (VIDEO)

Pop kultura -

Dobar spoj: U komadu „Strah od leptira“ glavne uloge igraju zvezde serije „Istine i laži“ Zoran Pajić i Dušan Kaličanin

Predstava "Strah od leptira" po tekstu Galine Maksimović, koji je nastao po motivima romana "Poljubac žene pauka" Manuela Puiga, biće premijerno izvedena večeras na sceni "Aleksandar Popović" u Teatru Vuk.

Režiju potpisuje Isidora Goncić, a glavne uloge igraju zvezde serije "Istine i laži" Dušan Kaličanin i Zoran Pajić. Ovom predstavom nekadašnja UK "Vuk Stefanović Karadžić" otvara novu sezonu i predstavlja novo ime Teatar Vuk. Ekipa Kurira prisustvovala je jednoj od proba. "Strah od leptira" je, kaže Pajić, predstava o traganju za slobodom.

foto: Nemanja Nikolić

- Radnja se dešava devedesetih u zatvoru. Igram političara koji traga za slobodom. On je na kraju i nađe na nekom drugom mestu, kad padnu sve maske - objašnjava Pajić.

Kaličanin priznaje da se Zorana poznaje mnogo pre saradnje na seriji.

- Upoznali smo se na snimanju filma "Jesen stiže, Dunjo moja" Ljubiše Samardžića. Ostao sam vezan za Zorana, a prijateljstvo se rodilo na snimanju seriju - ističe glumac.

foto: Nemanja Nikolić

Isidora Goncić kaže da nije imala dilemu da li je treba da postavi jedan ovakav komad.

- Mnogo volim sve što je vezano za Vjerana (Merlinku) i nije bilo teško ubediti me da ovo treba da radim. Odabir Dušana i Zorana mi je bio prirodan jer se poznaju dug niz godina. U predstavi, pored Vjerana, pravimo omaž i Želimiru Žilniku, kao i filmovima "Leptirica" i "Crni bombarder" - kaže rediteljka.

foto: Dragana Udovičić

U scenama se na video-zidu pojavljuje i Isidorin otac Bule Goncić.

- Tata je bio logičan izbor jer u drami ima tri lica. Želela sam kao mala da budem policajac. Nisam oca uopšte percipirala kao javnu ličnosti. Mislila sam da su svima očevi poznati - konstatuje rediteljka.

Kurir.rs/Lj.R Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track