Vesti

0

Jeremić: Bojkotom skraćujemo vreme do promene sistema

Autor: JU

Izvor: Beta

Jeremić: Bojkotom skraćujemo vreme do promene sistema

Izvor: Foto: Medija centar

"Opozicija bojkotom dovodi u pitanje legitimitet ovog kriminalizovanog i na svako nedelo spremnog režima. Brani bazično dostojanstvo građana koji su već godinama žrtve ucena, ponižavanja i vređanja inteligencije. Dokazuje neistinitost optužbi da smo baš svi isti i da nam je samo stalo do toga da se nakačimo na državnu kasu", rekao je Jeremić u intervjuu listu "Blic".

Jeremić ;je istakao i da će bojkot uspostaviti puno političko jedinstvo istinskih protivnika režima, i isterati na čistac one koji su spremni na dilove i ;kompromise.

Predsednik ;Narodne stranke je, povodom pitanja "šta dan posle izbora", koje postavljaju ;oni koji dovode u pitanje odluku o bojkotu, rekao da je "za nas koji smo prelomili ;da ne prihvatimo da se zarad mrvica sa Vučićevog stola ponizimo učestvujući u ;njegovom kvazi-izbornom rijalitiju" odgovor jednostavan – isto što i dan pre, a ;to je "bespoštedna borba da se ovaj nakaradni sistem pošalje u istoriju".

Jeremić ;je upitao šta će se dogoditi dan posle izbora za one koji pod međunarodnim ;pritiskom, ili drugačije namamljeni, pristanu da budu deo igre koja će, ;sasvim sigurno kao i nekoliko prethodnih izbornih ciklusa, ostati zapamćena po "marifetlucima, prinudi, bitangama u džipovima bez tablica, slikanim listićima, ;bugarskim vozovima, višesatnim direktnim prenosima psihodeličnih priredbi, ;autobuskim konvojima, sendvičima, Sarapi i Šrederu".

"Oni ;će biti nagrađeni prelaskom cenzusa i smešteni u poslaničke klupe 'opozicije', negde između Miše Vacića i Čedomira Jovanovića. Dobiće novac iz budžeta i sahraniti svoje dostojanstvo, zajedno sa kapacitetom da u budućnosti doprinesu ;promenama", istakao je Jeremić.

Na pitanje da li je dobro rešenje "negovanje dobrih odnosa i sa Zapadom i sa Rusijom" koje praktikuje vlast u Srbiji, Jeremić je odgovorio da nije po sredi negovanje ;dobrih odnosa, nego bespogovorna servilnost u odnosu prema strancima.

"Kada ;se tome doda i humoreskno ponašanje diplomatskog vrha, koje je često na ivici ;prostakluka, ne treba da čudi da smo izgubili poštovanje koje smo nekada imali ; svetu", istakao je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova i predsednik Generalne skupštine UN.

Jeremić je naveo da se Srbija danas uglavnom doživljava kao orijentalna diktatura sa ;interesantnim kuriozitetima poput "makete gej premijerke", i kao kasaba u koju "možete doći da se jeftino zabavite i u kojoj će vam ukoliko pohvalite aktuelnu vlast ;sve biti dopušteno – u poslovnom i u svakom drugom smislu, ma koliko to bilo u ;suprotnosti sa javnim interesom".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR