Veliki šumski požar 60 kilometara od Atine

Više od 160 vatrogasaca bori se protiv velikog požara koji je izbio u planini oko 60 kilometara od Atine, i podstiče se jakim vetrovima, javile su grčke vlasti.
Veliki šumski požar 60 kilometara od Atine
Foto: Pixabay
Do požara je došlo u planinama nad letovalištem Lutraka, zapadno od glavnog grada, naveli su zvaničnici.
 
"Vatra gori blizu vrha planine. Pokušavamo da ograničimo perimetar, ali teren je vrlo neravan, sa puno provalija", rekao je pomoćnik šefa operacija Stefanos Kolokuris, za javnu televiziju ERT.
 
Četiri aviona za gašenje požara i šest helikoptera učestvuju u ovim operacijama. Zbog nedostatka pristupnih puteva dve grupe vatrogasaca prevezene su na vrh planine helikopterom super puma, prenosi nacionalna novinska agencija ANA.
 
Vlasti su evakuisale 50 ljudi iz jednog manastira kada je izbio požar, a u saopštenju su navele i da nijedno drugo naselje ili naseljena oblast nije ugrožena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet