Mala matura: Zakazano suđenje optuženom za krađu testova

Optuženom za krađu testova iz matematike u junu ove godine I. S. za sredu, 18. septembar je zakazan početak suđenja pred Višim sudom u Beogradu.

Izvor: B92

Nedelja, 15.09.2019.

15:03

Mala matura: Zakazano suđenje optuženom za krađu testova
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

On će pred sudom moći da javno iznese svoju odbranu, nako što se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, branio ćutanjem.

I. S. se brani sa slobode pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.

I.S. se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.
Policija je nakon hapšenja saopštila da se Stamenković sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako je navela policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Krađa i činjenica da su testovi iz matematike bili "provaljeni" doveli su do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: