PRETHODNE NOĆI SE VESELILI: Petar ujutru uzeo lovačku pušku i ubio Sanju, pa pozvao komšiju i priznao zločin! (FOTO)

A. DELIĆ

15. 09. 2019. u 10:42

U Svileuvi Petar Ž. (73) usmrtio trideset godina mlađu Sanju Janković (42), motiv verovatno ljubomora

ПРЕТХОДНЕ НОЋИ СЕ ВЕСЕЛИЛИ: Петар ујутру узео ловачку пушку и убио Сању, па позвао комшију и признао злочин! (ФОТО)

Sanja Janković Foto Fejsbuk

HICIMA iz lovačke puške Petar Ž. (73) iz Svileuve kod Koceljeve, u nedelju ujutro, usmrtio je Sanju Janković (42) iz Valjeva. Ubistvo se dogodilo oko 8 časova u njegovoj kući u Svileuvi, gde je inače živeo sam, a Sanja sa kojom je bio u vanbračnoj zajednici povremeno je tu boravila.

Petar i Sanja, prema prvim informacijama iz istrage, prethodnu noć su proveli vrlo veselo, u provodu po obližnjim ugostiteljskim objektima. Zašto su se sukobili zasad može samo da se nagađa, a prema nekim pričama, motiv ovog zločina je ljubomora.

Starac je Sanji u spavaćoj sobi ispalio dva hica u grudi, nakon čega je pušku prislonio na zid u predsoblju i pošao na česmu pred kućom da opere ruke. Usput, pozvao je suseda i prijatelja, koji mu je često pomagao jer je živeo prilično usamljeno u kući na kraju



- Kada me je Petar pozvao telefonom i pitao da li mogu brzo da dođem, pomislio sam da mu je pozlilo, jer je stariji čovek. Seo sam u auto i požurio, a ni slutio nisam šta se desilo - priča nam potreseno sused koga je Petar alarmirao nakon "krvavog pira", ali ne želi da mu pominjemo ime.

Užasnuti čovek kaže da se začudio kada je Petra ugledao u dvorištu, naizgled pribranog i u dobrom stanju. Upitao ga je da li je dobro, a ovaj je u očajanju uzvratio: "Ubio sam Sanju!" Odmah potom, susedi su pozvali policiju sa kojom je došla i Služba hitne pomoći, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt žene.

Kuća Petra Ž. u Svileuvi, kod Koceljeve, u kojoj je presudio nevenčanoj supruzi Foto A. Delić



- Dugo su održavali tu svoju vanbračnu vezu, bar deceniju, i nikada nisu imali problema. Petar je Sanji kupio kuću negde u Valjevu. On ima četiri kćeri, od kojih su dve slepe. Ona takođe ima ćerku, ali ih te okolnosti nisu ometale - priča nam jedan prolaznik.

Kuća i okućnica Petra Ž. prilično su zapuštene i obrasle visokom travom, a prizor je uživo još sumorniji, pošto je u blizini stršljensko gnezdo, pa se zbog opasnih insekata mora obazrivo prići. Sva vrata zabravila je policija, a jedini svedoci zločina su plastične rukavice ostale od krim-tehničara.

Prozor spavaće sobe u kojoj meštani kažu da se ubistvo i dogodilo, gleda na makadamski put, a da roletna ne bi spala, iskorišćena je kao podupirač jedna crepljika. Ograda, koja je očigledno nekada davno podignuta, sada skoro da i ne postoji, i zarasla je u korov i šiblje.


OBDUKCIJA

IAKO je slučaj prilično jasan, Više javno tužilaštvo u Šapcu naložilo je obdukciju tela ubijene Sanje Janković. A Petar Ž., kome je policija na licu mesta stavila lisice na ruke, biće saslušan u ponedeljak.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Mozda Veruju U Deda Mraza

15.09.2019. 19:26

To je to sto nama treba. Kao insekte sami sebe istrebljujemo. Sta je ljudi ovo, pucanje kao divlji zapad

Pera kojot

15.09.2019. 20:41

Veliki deo ubistava iz ljubomore desava se kod "parova" gde je razlika u godinama 10+. Treba se malo zamisliti kada se zensko opredeli za nekog Bili Ciku.

I treba

16.09.2019. 00:28

I treba da nestanemo kao narod. Samo u tudje gledamo, a svoje ne vidimo. Treba da nestanemo i nadam se da hocemo.

Vladimir Elez

16.09.2019. 07:29

Trebalo bi doneti zakon,da se bar legalno oruzje oduzme licima starijim od 65godina

romeo

16.09.2019. 10:00

@Vladimir Elez - a kome da se dozvoli? ko to ne ubija? ko ce se iskontrolisati u odredjenim situacijama? coveku se povraca kad spomenete nove zakone,dok ne promenis mentalitet ljudi,i drzavu kompletno po pitanju ...... nema nista od boljitka

Zeljo-BL

16.09.2019. 11:20

Ne trcite sa ne zrelim predlozima onaj ko je namio to da uradi ima oruzja hladnog ne samo vatreno,vise nas izgibosmo po drumovima svakodnevno.

Saša

16.09.2019. 12:53

Zabrinjava činjenica da u našim krajevima muškarac smatra da je gospodar života i smrti svoje žene, devojke, ali i svoje dece i kada on odluči može i da ih ubije. Kao da smo u srednjem veku. Na zapadu razvedeni muž mora da plaća debelu alimentaciju ženi, a kod nas neće da plaća ni za decu. Nedorasla država, primitivan svet - to smo mi.