U Tunisu danas predsednički izbori

U Tunisu se danas održavaju predsednički izbori na kojima nema ubedljivog favorita, a glavno pitanje s kojim je suočena ova zemlja su ekonomski problemi.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 15.09.2019.

10:27

U Tunisu danas predsednički izbori
Ilustracija: Depositphotos/ Shanin

Tunis je pre osam godina svrgnuo autokratsku vlast u revoluciji koja je inspirisala pobune u Egiptu, Jemenu, Bahreinu, Libiji i Siriji, podsetila je agencija Rojters.

Pažnja međunarodne javnosti, posebno arapskih zemalja, usmerena je na umerenu islamističku partiju Enahda. Građani Tunisa s pažnjom prate i sudbinu medijskog mogula Nabila Karuija, predsedničkog kandidata koji se nalazi u zatvoru zbog optužbi za pranje novca i utaju poreza, što on negira.

Među 26 kandidata su i premijer Jusef Čahed, kao i dva bivša premijera i predsednik. Ako niko od kandidata ne bude osvojio više od 50 odsto glasova u prvom krugu izbora, biće održan drugi krug glasanja.

Među kandidatima su i dve žene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: