Operski spektakl kraj reke

J. BANjANIN

15. 09. 2019. u 00:33

Na Sava promenadi održan koncert ansambla Narodnog pozorišta

Оперски спектакл крај реке

Foto Tanjug

GALA koncert ansambla Opere Narodnog pozorišta održan je sinoć na Sava promenadi u Beogradu na vodi. Nekoliko stotina posetilaca "okupiralo" je šetalište pored reke, terase i balkone. Na sceni pod vedrim nebom, drugu godinu zaredom, gledaoce su dočekali hor, orkestar i prvaci beogradske opere.

Uvertirom iz "Slepog miša" počeo je program, a nizale su se arija Figara iz "Seviljskog berberina", numera iz "Evgenija Onjegina", te Habanera iz "Karmen", koju je izvela mecosopran iz Nemačke Sanja Anastasia. Pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića i Đorđa Stankovića našli su se i Vladimir Andrić, Nenad Jakovljević, Jelena Vlahović, Janko Sinadinović, Dejan Maksimović, Dragoljub Bajić, Sanja Kerkez i Biljana Trmčić. Publika je burnim aplauzom nagradila Polovecke igre iz "Kneza Igora", ariju Kalifa iz "Turandota", kao i numere iz "Nabuka", "Don Karlosa", "Fausta"... Na kraju je izvedena Čočečka igra iz "Koštane".



Sinoćnim koncertom obeleženo je sto godina od osnivanja Opere kao samostalnog sektora nacionalnog teatra.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ana PETROVIC

15.09.2019. 08:39

Nekoliko stotina slusalaca! Da je bila Ceca ili neka druga folklorka na repertoaru,bilo bi nekoliko desetina hiljada....