KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadija 1903 „peticom“ preuzela vodeću poziciju

Podmlađeni tim zonaša sa Bubnja igra sve bolje i danas je ubedljivo savladao Omladinca iz Novog Sela sa 5:0, čime je preuzeo vodeću poziciju na tabeli od Gružana, koji su remizirali na svom terenu sa Rasom iz Novog Pazara. Resničani su poraženi u Raški, a Vodojaža sutra gostuje u Toponici, dok Korićani dočekuju ekipu Goča iz Vrnjačke Banje.

Fudbaleri Šumadije 1903 sa pet golova ispratili Omladinca i zaposeli lidersku poziciju na tabeli

Boljom igrom, posebno u drugom poluvremenu, izabranici trenera Željka Vasića danas su prosto „izrešetali“ mrežu golmana Omladinca iz Novog Sela Marjana Spasojevića. Pogodak na početku utakmice nagoveštavao je pobedu zonaša sa Bubnja, ali ne i sa ovako ubedljivim rezultatom. Iako je Šumadija 1903 počela utakmicu bez Kočanovića i Đorđevića zbog virusa, a u 10. minutu se povredio i Živanović, ovako ubedljiva pobeda podmlađenog tima kragujevačkog zonaša predstavlja veliko ohrabrenje, posebno za trojicu dečaka rođenih 2002. godine, kojima je trener Vasić ukazao poverenje.

Fudbaleri Omladinca posle odmora pali su u igri i doživeli težak poraz na Bubnju

Gosti iz Novog Sela samo su u prvom poluvremnu pružali otpor razigranim momcima sa Bubnja, a posle odmora slabo su se kretali i štitili svoj gol, što ih je skupo koštalo.

Domaći tim je od početka nametnuo ritam koji igrači Omladinca nisu mogli da prate. Već u 6. minutu bilo je 1:0. Na ubačenu loptu sa desne strane dobro je reagovao Savić i matirao golmana Spasojevića.

Danijel Savić (tamni dres) na početku susreta otvorio seriju pogodaka na Bubnju

U nastavku utakmice Novoselci su se zatvorili i čvrsto branili, a samo dugim loptama pokušavali da osvoje teren protivnika. U toku cele utakmice nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Radosavljevića.

U 20. minutu domaći vezista Rejman je sa 25 metara pokušao da lobuje protivničkog golmana, ali je prečka sprečila pogodak.

U prvom delu susreta Riznić i Nenadić propustili su prilike da dupliraju prednost domaćina, pošto su njihovi šutevi za malo završili izvan okvira gola.

Posle odmora gledaoci su videli još bolju, ali i izuzetno efikasnu igru Šumadije 1903, krunisanu sa još četiri pogotka. Odavno se nije desilo ono što smo zabeleležili danas na Bubnju, da igrač u istom minutu kada je ušao u igru postigne i pogodak. To je uspeo Miloš Đorđević, povratnik sa „Čika Dače“, koji zbog virusa nije počeo utakmicu.

Miloš Đorđević u istom minutu kada je ušao u igru postigao treći gol za Šumadiju 1903

U 55. minutu dosuđen je korner za Šumadiju 1903, a trener domećeg tima iskoristio je prekid da izvrši zamenu i u igru uvede napadača Đorđevića. Udarac iz ugla izveo je Nenadić, a iskusni strelac bio je na pravom mestu i loptu poslao pored nemoćnog golmana gostiju za 2:0.

Šumadinci su posle ovog pogotka nastavili sa brzom igrom preko krilnih pozicija i stvarali šanse od kojih su dve iskorišćene samo za dva minuta. Bili su to ekspresni golovi Jovana Stefanovića. Sa leve strane u 60. minutu idealno je centrirao Nenadić, a na pravom mestu našao se mladi Stefanović, samo podmetnuo nogu i golman gostiju morao je po treći put da vadi loptu iz mreže.

Jovan Stefanović sa dva brzometna pogotka doprineo je ubedljivoj pobedi svoje ekipe

Samo što se krenulo sa centra, domaći igrači su zaustavili akciju Omladinca i krenuli u kontranapad. Lopta je došla do Stefanovića, koji je prošao pored odbrane gostiju kao „brzi voz“ i drugi put na utakmici matirao golmana Spasojevića za 4:0.

Svoju dobru igru i igru cele ekipe pogotkom je krunisao i jedan od najiskusnijih u redovima Šumadije 1903, kapiten Nenadić. On je u 75. minutu oštro šutirao iskosa sa leve strane. Na putu do gola, lopta je zakačila beka Džamića i prevarila golmana. Bio je to lep pogodak kojim je završena serija golova zonaša sa Bubnja u jednoj od najboljih igara u ovoj sezoni.

Ljubo Nenadić (11) je petim pogotkom „overio“ efikasnu igru i pobedu novog lidera sa
Bubnja

– Iako smo zbog virusa imali malo problema oko sastava tima, a i peh da se brzo povredio štoper Živanović, ipak se videlo da iz utakmice u utakmicu podižemo formu. Raduje me što igramo sve bolje i čvršće i pobeđujemo. Na tri zadnje utakmice vezali smo tri pobede i postigli osam golova bez primljenog pogotka. Preuzeli smo vrh tabele i tu treba da ostanemo, iako neće biti lako. Gruža je veliki protivnik, ali ima tu i još nekih ekipa koje mogu da „isplivaju“, jer je liga izjednačena i svako može da pobedi svakoga. Mene posebno raduje što stvaramo igrače od kojih ima najviše 2001. i 2002. godišta, koji konkurišu za startnu postavu –  rekao je za KG sport.info Željko Vasić, trener Šumadije 1903 posle današnje najubedljivije pobede u ovoj sezoni.

ŠUMADIJA 1903 – OMLADINAC (Novo Selo) 5:0 (1:0)

Stadion: Bubanj.
Gledalaca: 100.
Sudija: Ivan Nešović (Kraljevo).
Pomoćnici: Nikola Panović, Filip Popović  (obojica iz Kraljeva).
Strelci: Savić u 4, Đorđević u 55, Stefanović u 60 i 62. i Nenadić u 75. minutu.
Žuti kartoni: Riznić (Šumadija 1903), Bošković, Popović (Omladinac).

ŠUMADIJA 1903: Radosavljević, Jakovljević, Božović, Vranić, Živanović (od 10. Janković), Rejman (od 61. Marković), Stefanović, Šapić, Savić, Riznić (od 55. Đorđević), Nenadić.

OMLADINAC: Spasojević, N. Bošković, Džamić, I. Bošković, Seočanac (od 82. Mutavdžić), Ristić, Ćosić, Đorđević, Stolić (od 71. Janković), Šibek, Popović.

Danas su odigrane još dve utakmice 5. kola Šumadijsko-raške zone. Gruža je na svom terenu remizirala (1:1) sa Rasom iz Novog Pazara, a Budućnost iz Resnika je minimalnim rezultatom (0:1) poražena u Raški od Baneta.

To je dovelo do promene u vrhu tabele. Šumadija 1903 preuzela je vođstvo sa 13 bodova, Gruža je pala na drugu poziciju sa dva boda manje, ali se još ne zna da li će tu i ostati, jer može da je ugrozi pobeda Šumadije u duelu sa Vodojažom u  Toponici.

Sutra se sastaju: Vodojaža – Šumadija (T), Korićani – Goč, Novi Pazar 1928 – Polet (R), Apolon 2018 – Real (Pdunavci) i Zvečan – Radnik (Ušće).

U narednom kolu Šumadija 1903 gost je Reala u Podunavcima, a Gruža Goča u Vrnjačkoj Banji.

Tekst i fotografije: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!