TRI GOLA ZA TRI BODA: Partizan u Novom Sadu savladao Proleter

S. Bajić

14. 09. 2019. u 22:24

Crno-beli su napravili odličnu uvertiru za start Lige Evrope i utakmicu protiv AZ Alkmara. Na "Karađorđu" su savladali Proleter

ТРИ ГОЛА ЗА ТРИ БОДА: Партизан у Новом Саду савладао Пролетер

Natho na meču sa Proleterom Foto: FK Partizan

PARTIZAN je večeras slavio na “Karađorđu”. Izabranici trenera Save Miloševića su “trojkom” u mreži domaćeg Proletera načinili odličnu uvertiru pred nastavak takmičenja u Ligi Evrope i, utisak je, uhvatili ritam u pravom trenutku - 3:0 (0:0). Sav posao uradili su u drugom poluvremenu kada su se u strelce upisali Tošić, Sadik i “debitant” Marković, i ovacijama ispraćeni sa terena.


Krenuli su “crno- beli” silovito, zagospodarili terenom i stavili na startu do znanja da ih u odmeravanju sa domaćim Proleterom zanima samo trijumf. Međutim, jednako snažno odupirali su se fudbaleri sa “Slane bare”, odlično raspoređeni pokrivajući svaki prilaz Petrićevom golu. Pokušavali su Zdjelar i Natho da pronađu najisturenijeg Sadika, Stevanović i Tošić su kreirali akcije koje su, međutim, ostajale bez završnog pasa. Izostali su i upotrebljivi centaršutevi pa je uzbuđenja pred golom domaćina bilo na kašičicu. Nedostajao je Partizanu povređeni Suma.


PROČITAJTE JOŠ:KRAJ: Proleter-Partizan 0:3


Imao je priliku Miletić, koji je pas Natha prosledio zamalo pored stative, Sadik je takođe iz izgledne pozicije ciljao pored okvira gola, a šansu je propustio Šćekić, koji je posle kornera Natha i spuštene lopte Vujačića, gađao preko prečke. Sa svoje strane, domaćini su zapretili u finišu prvog dela, kada je Novaković “vezao” sa golom Marjanovića, ali je “špic” Proletera ciljao pored.


U nastavku, izabranici Save Miloševića su dodali gas, konkretnije napali što je urodilo plodom u 55. minutu. Sadik i Tošić su kombinovali, pa je popularni Bambi sa ruba “šesnaesterca” šutirao precizno u donji levi ugao za mat Petrića i prednost Partizana.


Odmah zatim, Sadik je imao priliki, bio sam ispred Petrića, prevario ga “lažnjakom” ali i prekombinovao, pa je iz skraćenog ugla pogodio stativu. Ovacije navijača Partizana usledile su i par minuta nakon toga kada je na teren umesto strelca Tošića ušao Lazar Marković.


To je unelo dodatnu energiju gostujućem timu pa se centarfor Partizana iskupio za promašaj u 73. minutu. Tada je sjajnim Sadik sebi stvorio poziciju i preciznim udarcem efektno matirao Petrića.


Tačku na uspeh, stavio je “rezervista” i “debitant”, Lazar Marković koji je u 78. minutu postavio konačnih 3:0, pošto je završio akciju Natha.


Strelci: Tošić u 55., Sadik u 73. i Marković u 78. minutu Novi Sad. Stadion: “Karađorđe”. Gledalaca: 3.000. Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)6. Pomoćnici: Nenad Kurčubić i Srđan Minić.
PROLETER: Petrić 6, Tanasin 6, Lukašević 6, Andrejević 6, Kovačević 6, Pejić 6 ( od 55. Balabanović), Jovanović 6, Čolović 6,5, Novaković 6( od 63. Rušević), Babić 6 ( od 60. Radinović), Marjanović 6.
PARTIZAN: Stojković 7, Miletić 6,5, Vujačić 6,5, Pavlović 6,5, Brežančić 6,5, Zdjelar 7, Šćekić 7, Stevanović 7 ( od 83. Ivanović), Natho 7, Tošić 7,5,( od 62. Marković 7,5) Sadik 7,5 ( od 73. Takuma 7).
Žuti kartoni: Tanasin (Proleter), Natho (Partizan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pogled sa Rtnja

15.09.2019. 05:58

Sadika dva puta ruše u šesnaestercu, Šćekićev šut glavom Proleterov igrač zaustavlja rukom, ali sudija i ne pomišlja da svira penal.