13. septembar  2019. 18.29  →  19.57 | Izvor: RTV (Kristijan Takač)

Dan pešačenja i u Subotici

SUBOTICA -

Subotica će i ove godine učestvovati u manifestaciji "Dan pešačenja u Srbiji", pa će na 4 lokacije u subotu 14. septembra biti organizovano pešačenje. Na jednoj od staza, učesnike će voditi predsednik Planinarskog saveza Srbije, Iso Planić.

 

video icon

Sportsko rekreativno manifestacija "Dan pešačenja u Srbiji" organizuje se od 2014. godine. Cilj je da se promovišu zdrave životne navike, da se ukaže na značaj kretanja za unapređenje zdravlja, ali u isto vreme da se prikaže potencijal pešačkih puteva u Srbiji.

"To je naša najmasovnija manifestacija. Nadamo se da će ove godine u Srbiji više desetina hiljada ljudi u ovoj akciji učestvovati. Na 75 lokacija u Srbiji se realizuje Dan pešačenja ove godine. Negde preko 60 gradova je uključeno u ovu akciju i evo i Subotica uzima svoje učešće u ovome", kaže predsednik Planinarskog saveza Srbije, Iso Planić.

Planinarski klub Spartak organizuje šetnje na četiri lokacije. U Subotici je određena staza od Hale sportova do Majdana i nazad, na Paliću do Tresetiše i nazad, u Bačkoj Topoli oko Zobnatičkog jezera i u Horgošu od škole do Kamaraške šume i nazad. Polazak sa svih lokacija je u 9 časova.

"U Subotici očekujemo preko hiljadu učesnika ove akcije, pošto je vremenska prognoza povoljna verujem da će sve proteći kako treba. Na čelu kolona u ovim akcijama nalaziće se vodiči Planinarskog saveza Srbije, a mnoge akcije u Srbiji će obezbeđivati Gorska služba spašavanja. Dakle, jedna kompleksna ali interesantna, zanimljiva akcija", dodaje on.

Dan pešačenja u Srbiji organizuju planinarski klubovi pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Srodne vesti