Najnovije vesti
Vesti Hronika
"IMAO JE FINANSIJSKIH PROBLEMA" Otkriven zvaničan uzrok eksplozije u zgradi u Beču u kojoj je poginula mlada majka iz Srbije

"IMAO JE FINANSIJSKIH PROBLEMA" Otkriven zvaničan uzrok eksplozije u zgradi u Beču u kojoj je poginula mlada majka iz Srbije

Eksplozija gasa u zgradi u Beču, prilikom koje je poginula majka dvoje dece Ana Borojević (29) iz Velike Plane, izazvana je u stanu Danijela S. koji je po svemu sudeći želeo da izvrši samobuistvo, zvanično su saopštili tamošnji istražitelji.

Foto: RAS Srbija

Kada je stravična eksplozija odjeknula 26. juna u stambenoj zgradi u Beču, od siline detonacije veliki deo objekta se obrušio, a zidovi stana u kome je Ana Borojević bila sa dva maloletna sina obrušila su se na nju.

Dečaci su se srećom spasili tako što je stariji shvatio da se nešto strašno dešava, otrčao do toaleta i izveo svog mlađeg brata na sigurno. Telo Majke, koja je bila u dečjoj sobi, pronađeno je nešto kasnije u ruševinama.

Pročitajte još

Tri meseca kasnije istraga je utvrdila da je eksploziju izazvao Danijel S. u svojoj kuhinji. On je, kako su preneli austrijski mediji, namerno oštetio dovod gasa, a zatim varnicom ili otvorenim plamenom izazvao eksploziju.

Ana Borojević
Foto: Facebook
Ana Borojević

Motiv za ovako suludi potez krije se u Danijelovim finansijskim problemima, saopštila je austrijska policija juče a preneo "Die Presse". On je naime neposredno pre toga ostao bez posla što ga je izuzetno pogodilo, a dugovao je i novac za zakup stana.

Osim Danijela i Ane koji su smrtno stradali, u detonaciji je povređeno još 15 osoba, a neki od njih i dalje se nalaze u bolnici.

Foto: Viral Maniacs / youtube

Veći deo stanara ostao je tog dana bez krova nad glavom i njima su dodeljeni novi stanovi iste kvadrature. Radovi na obnovi objekta su u toku i čim se zgrada završi stanari će se ponovo u nju useliti.

Podsećanja radi, Ana Borojević iz Velike Plane živela je u Beču sa dvojicom maloletnih sinova i suprugom Dejanom T. Anina majka se spletom okolnosti zadesila u neposrednoj blizi zgrade kada je došlo do incidenta, ni ne sluteći da je u njemu izgubila dete.