Nina Stojanović u polufinalu Nančanga!

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.09.19. | 12:26

Uspeh karijere srpske teniserke

Treći ženski reket Srbije, Nina Stojanović na turniru u Nančangu koji je WTA Premier kategorije (tvrda podloga, 250.000 $) plasirala se u prvo singl WTA polufinale.

Mlada 23-godišnja Beograđanka je tako napravila uspeh karijere zašta joj sleduje 11.500 dolara i 110 WTA poena što će značiti i značajno pomeranje blizu Top 100 na svetskoj lestvici gde trenutno zauzima 134. mesto. Ona je u četvrtfinalu takmičenja u Kini nakon velike borbe bila bolja od Ukrajinke Katerine Kozlove, 74. na svetskoj lestvici i to nakon preokreta, rezultatom 6:7 (5), 6:4 i 6:4

Izabrane vesti

Meč je bio izuzetno naporan i napet, a potrajao je bezmalo tri sata, tj. tačno dva sata i 52 minuta. Naša teniserka je na početku rano došla do prednosti brejka, ali je ubrzo ostala bez istog. Egal se nastavio sve do taj-brejka u kojem je ipak Ukrajinka bila bolja. Beograđanka je daleko ozbiljnije odigrala drugi set, vodila je istina sa 5:2, servirala za izjednačenje, ali je dopustila brejk te je morala malo duže da igra. Borba "prsa u prsa" nastavila se u zaključnom delu ovog četvrtfinala, ali je naša Fed kup reprezentativka uspela da uzme dva, a dopusti protivnici samo jedan brejk za najveću pobedu u kratkoj profi karijeri.

Naredna protivnica Nini Stojanović biće bolja iz meča između Šveđanke Rebeke Peterson i Poljakinje Magde Linet.

(Foto: MNPress)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara