Propala akcija "napada" na Hitrou dronovima VIDEO

Aktivisti za klimatske promene koji su planirali da poremete rad londonskog aerodroma Hitrou dronovima ostali su razočarani jer uređaji nisu uspeli da polete.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.09.2019.

10:31

Propala akcija
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Grupa Hitrou Pauza ima za cilj da prizemlji letove uz pomoć ilegalnih bespilotnih letelica unutar pet kilometara od aerodroma, kako bi izvršila pritisak na vladu da preduzme oštrije korake za smanjenje emisije ugljenika.

Ali aerodrom je rekao da pokušaj akcije nije uticao na letove, prenosi Rojters.

"Saobraćaj nije poremećen. Piste i putevi funkcionišu", rekla je portparolka aerodroma Hitrou. Policija je u petak uhapsila dva muškarca na aerodromu zbog sumnje da su planirali da počine javnu smetnju u funkcionisanju aerodroma, a pet drugih osoba uhapšeno je u četvrtak po istim osnovama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: