Da vidimo ko ima tim za Evropu

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.09.19. | 08:48

Vojvodina na Čairu. TSC čuva lidersku poziciju protiv fenjeraša

Dvonedeljna pauza za posledicu je imala suštinsku eliminaciju iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, red je da se vratimo na Linglong Superligu, koja bi u osmom kolu sezone trebalo da nam priredi poneki veoma zanimljiv meč.

To se pre svega odnosi na veliki derbi u Nišu, jer Radnički ove sezone ne izgleda ni izbliza tako dobro kao što su na Čairu najavljivali, a sada mu u goste dolazi Vojvodina s jasnom ambicijom da se vrati u Evropu sledećeg leta. Pride, te ambicije za sada pronalaze utemljenje u rezultatima, pošto ekipa Nenada Lalatovića igra veoma dobro. Istina, poslednjih sezona nije imala prevelikog uspeha protiv Radničkog, štaviše, nije ga savladala na poslednjih 10 susreta, izgubila je četiri od poslednjih pet, ali ako zaista želi da dokaže da se vratila u vrh srpskog fudbala – nema joj bolje prilike. Njihovi mečevi inače nisu previše efikasni, ali Vošin napad ove je sezone najefikasniji u ligi, pa možda bude i zanimljivije no obično.

Izabrane vesti

U redovima Radničkog svesni su da ih čeka težak zadatak.
U petak otvaramo seriju od tri neugodne utakmice, jer posle Vojvodine idemo u Inđiju, a onda nam dolazi Partizan. Zato je jako bitno da ostvarimo što bolji rezultat“, poručio je Kosanović.

On je naglasio da na Čair dolazi jedna nova, preporođena Vojvodina.
Posle dužeg vremena Vojvodina beleži odlične rezultate, tako da je pred nama ozbiljan posao. Bez obzira na poteškoće u kojima se nalazi Radnički od početka priprema pa do danas, nemamo pravo da puštamo nikom ništa i da unapred kažemo da nešto ne možemo. U našem timu ima mnogo kvaliteta i možemo da se suprotstavimo svima, pa i Vojvodini. Ne plašimo se nikog, napašćemo ih i verujem u dobar ishod“, najavio je Milorad Kosanović.

S pažnjom ćemo pratiti i duel u Bačkoj Topoli, jer vodeća ekipa šampionata TSC protiv fenjeraša Mačve čuva lidersku poziciju na tabeli. Šapčani su u međuvremenu ostali bez trenera Darka Tešovića, vratio se Dragan Aničić, ali TSC igra sa mnogo samopouzdanja i ovde je kec svakako najrealniji ishod.

Dosadašnji tok sezone nagoveštava još jedan siguran fiks, iako bi u nekim ranijim sezonama samo rukom odmahnuli na predlog da se tipuje na 3+ u sudaru Javora i Rada. Međutim, ove sezone na mečevima Ivanjičana pada u proseku 3,67 golova po meču, najviše u ligi, dok su Građevinari sa prosekom od 3,29 drugi na toj listi, pa se razmislite.

Fina kvota mogla bi da se „peca“ i na krovu tržnog centra na kome Voždovac čeka Čukarički, osokoljen sa tri ligaške pobede, među kojima je i ona protiv Radničkog. Pride, Čuka je dobila i šest od poslednjih sedam susreta sa Zmajevima, pa se dvojka nameće kao logičan izbor.

SRBIJA 1 - 8. KOLO:

Petak

18.00: (2,05) Radnički  (3,25) Vojvodina (3,50) 

Subota

18.00:  (1,10) Crvena zvezda  (8,50)  Inđija (19,00) 
19.00:  (2,05) Javor  (3,15)  Rad (3,60) 
19.00:  (2,25) Radnik  (3,05)  Napredak (3,25) 
20.00:  (2,90) Voždovac  (3,00)  Čukarički (2,50) 
20.30:  (9,00) Proleter  (4,40)  Partizan (1,35) 

Nedelja
  
19.00:  (1,65) TSC  (3,50)  Mačva (5,30) 
19.00:  (1,80) Mladost  (3,30)  Spartak (4,50) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FotoStar Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara