Najnovije vesti
Vesti Hronika
"NISAM IMAO SNAGE DA IZAĐEM" Radnik koji se umalo ugušio od otrovnih FEKALNIH ISPARENJA još ne zna da je njegov spasilac poginuo

"NISAM IMAO SNAGE DA IZAĐEM" Radnik koji se umalo ugušio od otrovnih FEKALNIH ISPARENJA još ne zna da je njegov spasilac poginuo

Saša Pakalović (46) iz Kladova radnik JP "Jedinstvo", poginuo je juče na radnom mestu u selu Kladušnica, kada se tokom intervencije u crpnoj stanici ugušio od otrovnih fekalnih isparenja.

kladovo crpna stanica poginuo radnik Foto: TV Prva / youtube
kladovo crpna stanica poginuo radnik

Nesrećni čovek poginuo je dok je pokušavao da spase svog kolegu Dragana Ispirovića (53), koji je takođe zamalo nastradao u crpnoj stanici dubokoj 17 metara.

Njih dvojica su juče ujutru došli na teren da otklone kvar zbog kojeg, između ostalog, danima nema vode u čitavom Kladovu.

Foto: TV Prva / youtube

- Pakalović je sa još jednim kolegom došao u Kladušnicu zbog intervencije. Obojica su imali neophodnu zaštitnu opremu, to jest gas-maske, jer se u crpnim stanicama nalaze fekalne cevi iz kojih isparavaju otrovni gasovi. Intervencije je otpočela uobičajeno, da bi se iznenada dogodio peh koji je Pakalovića koštao života - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da je u crpnu stanicu najpre krenuo da silazi kolega nastradalog radnika.

Pročitajte još

- Dok je bio na stepenicama kaiš gas-maske mu se iznenada otkačio i spala mu je sa lica. Nekoliko sekundi je bilo potreno da počne da gubi svest. Videvši šta se desilo, Pakalović je odmah priskočio u pomoć, ali se okliznuo i pao na dno. Preminuo je od posledice gušenja, a lekari su po dolasku mogli samo da konstatuju smrt - kaže sagovornik.

Pakalovićev kolega Dragan Ispirović je u teškom stanju prebačen u kladovsku bolnicu. Prema nezvaničnim inrofmacijama, njegovo stanje se kasnije tokom jučerašnjeg dana stabilizovalo, ali je i dalje pod neprekidnim nadzorom lekara. Njemu još nije saopšteno da je Dragan poginuo.

Dragan Ispirović
Foto: TV Prva / youtube
Dragan Ispirović

- Pošli smo da otpušimo taj bazen jer su se pumpe začepile. Počeo sam da silazim i odmah me je uhvatila vrtoglavica. Imao sam masku, ali izgleda da je nisam lepo namestio pa mi je pored maske u nozdrve ušao oštar smrat. ZaVrtelo mi se u glavi i nisam imao snage da izađem. Uhvatio sam se za stepenice i pozvao kolege. Rekli su mi: "Drži se i pokušaj da izađeš". Nisam uspeo - ispričao je novinarima Novosti iz bolničkog kreveta Ispirović.

Dragana su kolege izvukle iz šahte uz pomoć sajle sa omčom. K

Pročitajte još

- Ne sećam se šta se tačno dogodilo kada su me izvukli. Kakav sam bio, sad mi je dobro - priča Ispirović koji ne zna da Pakalović smrtnu nastradao.

Porodica nema od bola, meštani najavili peticiju

Vest o stravičnoj pogibiji uznemirila je meštane Kladova, koji o stradalom Pakaloviću imaju samo reči hvale.

- Ovo je velika tragedija. Saša je bio divan čovek, vredan, radan, posvećen porodici. Oženjen je i ima dvoje dece - ćerku, koja ide u srednju medicinsku školu u Zaječaru, i sina. Porodica je u šoku, ne znaju šta ih je snašlo i kako će prevazići ovu trageodiju - ispričao je poznanik ove porodice.

Foto: TV Prva / youtube

Meštani Kladušnice najavili su da će peticijom tražiti da se ovaj objekat za koji tvrdi da nema upotrebnu dozvolu izmesti iz naselja.

- Godinama ukazujemo na to da ne možemo da živimo od smrada te Fekalne stanice. Deca ne mogu da nam se igraju u dvorištu. Tražimo da se izmesti stanica dalje od naselja i kuća - ogorčeni su meštani.