Društvo

ZTC "Banja Vrućica" u novi vijek s Ordenom Njegoša prvog reda

ZTC "Banja Vrućica" u novi vijek s Ordenom Njegoša prvog reda
Foto: N.N. | ZTC "Banja Vrućica" u novi vijek s Ordenom Njegoša prvog reda

TESLIĆ - U novi vijek poslovanja, Zdravstveno-turistički centar (ZTC) "Banja Vrućica" ulazi s Ordenom Njegoša prvog reda, kojim je ovaj ZTC, povodom uspješnih 100 godina rada, te zasluga i doprinosa u poslijeratnom periodu u oblasti zdravstva, odlikovala Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Odlikovanje je u srijedu naveče, na svečanoj akademiji, kojom je udaren pečat na proslavu stotog rođendana ovog uspješnog preduzeća, dodijeljeno Draganu Bogdaniću, generalnom direktoru ZTC "Banja Vrućica".

"S ponosom danas možemo da kažemo da usluge 'Banje Vrućice' ne koriste samo građani RS i BiH, već i širi region, pa i Evropa. Mi smo ponosni na naš broj noćenja, koji je prošle godine iznosio oko 230.000. Ponosni smo na 400 zaposlenih koji svaki dan vrijedno, marljivo, predano rade u službi onih koji ovdje dolaze da se liječe, odmore, druže", rekao je Bogdanić.

Istakao je da je "Banja Vrućica" sve vrijeme imala dobru podršku svih koji su upravljali ovim prostorima.

"A posebno u posljednjih deceniju-dvije su svi predsjednici Republike, svi predsjednici vlada i vlade, svi resorni ministri činili sve da 'Banja Vrućica' uspješno posluje. U lično ime i u ime svih zaposlenih, izražavam zahvalnost svim onim generacijama koje su radile u ovoj banji i ostavile svoj pečat", naveo je Bogdanić, koji je posebnu zahvalnost iskazao svim korisnicima "Banje Vrućice".

Najavio je da s investicijama neće stati ni u drugom vijeku - grade modernu bolnicu koja će obuhvatiti oblasti medicine, stomatologije, hirurgije, dijagnostike.

"Obećavamo da ćemo u narednom periodu raditi podjednako dobro i marljivo", rekao je generalni direktor jednog od najuspješnijih preduzeća u Srpskoj.

"Banja Vrućica" je Cvijanovićevoj, zbog ukazane podrške, uručila zahvalnicu, a predsjednica Srpske izjavila je da joj je izuzetno zadovoljstvo to što može da prati razvojni put ovog ZTC-a.

"Ova banja je pokazatelj kako institucije, privatni sektor i svi ostali zainteresovani mogu zajedno da rade i da svaku trku trčimo i s ljudima iz razvijene Evrope. To je razlog zbog kojeg sada ovdje imamo toliko gostiju", navela je Cvijanovićeva.

Istakla je da "Banja Vrućica", uz zdravstveni segment, nosi turističku ponudu i poruku što je, kako je istakla, proslavila ovaj kraj.

"Svaki put sam zadovoljna kad vidim da imamo uspješan kolektiv, privredni subjekt koji uspijeva da dobro plaća svoje radnike i ispunjava svoje obaveze prema državi", navela je Cvijanovićeva.

Zahvalnica je uručena i Radovanu Viškoviću, premijeru Srpske, koji je izjavio da je "Banja Vrućica" pravi primjer uspješne privatizacije.

"Imamo namjeru da se ovaj kapacitet razvija i u narednom periodu", naveo je Višković.

Dodao je da će Vlada RS i u narednom periodu stajati na raspolaganju ovoj ustanovi, njenom menadžmentu i radnicima, da bi se ovaj kapacitet još više razvijao.

"Posebno mi imponuje činjenica da su oni već veliko gradilište, da već ovih dana pripremaju nove investicije i novu gradnju. Sve što se radi i gradi u Srpskoj, pobjeda je Srpske. Mi koji predstavljamo institucije Srpske samo možemo na to biti ponosni", kazao je Višković.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i drugi brojni uvaženi gosti iz svih sfera života. Aleksandar Radošević, izvršni direktor za operacije i marketing u ZTC "Banja Vrućica, uručio je zahvalnice brojnim poslovnim partnerima ovog ZTC-a.

U ime Udruženja penzionera Republike Srpske, zahvalnicu je primio predsjednik Udruženja Rade Rakulj. Zahvalnicu je u ime Saveza računovođa i revizora primio predsjednik Upravnog odbora Dragan Mikerević, u ime Sindikata "Elektroprivrede Republike Srpske" predsjednik Zoran Mićanović, u ime Koncerna "Agram" - član Uprave Damir Zorić, u ime Udruženja banaka BiH direktor Berislav Kulte, te u ime Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja generalni direktor Mladen Milić.

Zahvalnica je uručena i brojnim drugim institucijama, a za podršku je dodijeljena i Fondu zdravstvenog osiguranja RS, te ju je primio zamjenik direktora Aleksandar Sekulić.

Telegrame čestitki, povodom velikoj jubileja, "Banji Vrućici" poslali su Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, Milan Miličević, načelnik Teslića, te Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika iz Hrvatske.

Uvažene goste lijepom muzikom dodatno su razvedrili Kristina Ivanović, te grupa "Iva", kao i Srpsko crkveno prosvjetno društvo "Bogoljublje", a koje je svečanu akademiju otvorilo izvedbom himne "Moja Republika".

Podsjetimo, proslavljajući veliki jubilej, "Banja Vrućica" je u proteklim sedmicama priredila niz manifestacija, a od juče su svim korisnicima Vibera na raspolaganju i Viber stikeri s motivima ovog zdravstveno-turističkog bisera.

Kao društveno odgovorna kompanija, svoj stoti rođendan ZTC "Banja Vrućica" obilježila je i jednim humanim gestom - darovali su teslićki vrtić "Palčić" donacijom u vrijednosti od 10.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije