Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.09.2019.

19:05

Micić: Verovatno su i oni očekivali da igraju finale sa nama

Srpski košarkaš Vasilije Micić rekao je da je srećan zbog pobede protiv SAD i naveo da je ekipa naučila dosta iz poraza i da je odigrala dobar meč.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Micić: Verovatno su i oni očekivali da igraju finale sa nama
Foto: FIBA

"Srećni smo što smo pobedili... Izgubili smo težak meč protiv Argentine i ova pobeda je za sve nas. Stvarno smo dali sve od sebe. Najvažnije je u životu učiti iz poraza, mislim da smo mi naučili i da smo odigrali dobro", rekao je Micić za Radio-televiziju Srbije.

Košarkaši Srbije pobedili su SAD sa 94:89 u razigravanju od petog do osmog mesta.

"Oni su ušli demotivisano u meč. Verovatno su i oni bili indisponirani zbog poraza, verovatno su i oni očekivali da igraju finale sa nama... Dobro smo kontrolisali drugo poluvreme kada smo očekivali njihov povratak, te smo meč priveli kraju kako treba", rekao je Micić.

Micić je potom na konferenciji za novinare kazao da Amerikanci evidentno nisu bili potpuno spremni za meč.

"Došli su ovde sa velikim očekivanjima, ali to je sve normalno za naš posao - nekad pobediš, nekad izgubiš. Mi smo izvukli pouke iz prethodne utakmice i mislim da smo danas bili spremniji od SAD. Pre turnira su mnogi mislili da će se ove dve ekipe sastati u finalu, što je po kvalitetu bilo i realno da se desi. Nažalost, nismo odigrali najbolje protiv Argentine... Srećan sam što smo pokazali reakciju. Zaslužili smo da pobedimo", dodao je srpski plejmejker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve