Sastanak Lajčaka i Čovića u Mostaru 1Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI (arhiva)

Predsednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH i lider HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je juče u Mostaru s ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom o političkoj i bezbednosnoj situaciji u BiH.

Govoreći o važnosti hitnog formiranja nove vlasti u BiH, Čović je istakao se mora poštovati izborni rezultat, saopšteno je posle sastanka.

Lajčak je ranije bio visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH. Zajednički je naglašeno da se rešenje mora pronaći kroz dijalog i konsenzus partnera u BiH, odnosno SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH, koji su izabrani kao demokratski predstavnici konstitutivnih naroda u BiH, navodi se u saopštenju koje je prenela Beta. Čović je naglasio da su predstavnici hrvatskog naroda „isključivo opredeljeni za EU i NATO“, kao i na saradnju i stabilizaciju odnosa pri pronalasku kompromisa u svim važnim stvarima za Bosnu i Hercegovinu.

Tokom susreta izražena su očekivanja o ubrzanom procesu reformi i integraciji u EU i NATO, kao i skorom formiranju vlasti kako bi profunkcionisale institucije Bosne i Hercegovine, parlamenti BiH i Federacije BiH, ali i kako bi se uspostavio Savet ministara BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari