Ogledno polje u Šavcima

0
39

Sa ciljem da poljoprivrednicima u Novom Pazaru pomogne u izboru najkavalitetnijeg semena za  uzgoj kukuruza, Poljoprivredna savetodavna I stručna služba i ove godine postavila je ogledno polje. U selu Šavci zasađeno je 19 hibrida kukuruza iz tri semenske kuće koji su tretirani istom agrotehnikom.

Nakon uspešnog ogleda pšenice, iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe kažu da je tokom 10 godina realizacije ovih ogleda, pšraksa pokazala da oni pomažu poljoprivrednicima da budu što uspešniji na tržištu, tako što će odbarati hibride, koji najbolje uspevaju na ovom području.

Ovogodišnje ogledno polje kukuruza formirano je selu Šavci, domaćina Vojislava Jankovića, koji kaže da su ovakvi projekti veoma korisni za poljoprivrednike.
Predstavnici poljoprivrednih gazdinstava, uzgajivači kukuruza, semenskih kuća, poljoprivredni stručnjaci i predstavnici Grada na jednom mestu mogli su videti plodove različitih sorti kukuruza i uporediti kvalitet hibrida, njegov rast, dužinu vegetacije zrenja i slično.

Rezultati ovog oglednog polja biće predstavljeni u narednom periodu, te će uzgajivači kukuruza moći da dobiju sve informacije potrebne za adekvatan uzgoj.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.