Najnovije vesti
Vesti Beograd
Humanitarna akcija za napuštene životinje u Dorćol placu - dođite, pomozite, udomite

Humanitarna akcija za napuštene životinje u Dorćol placu - dođite, pomozite, udomite

Humanitarna manifestacija zabavno - edukativnog karaktera, sa ciljem da se prikupi hrana, kozmetičko-higijenska i novčana sredstva za napuštene i odbačene životinje biće održana u nedelju 15. septembra od 18.00 časova na Dorcol placu, u Dobračinoj ulici 59b.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Udomljavanje psa Foto: V. Živojinović / RAS Srbija
Udomljavanje psa

Akciju organizuje "Evropska inicijativa 17", a program je namenjen svim uzrastima, svim ljubiteljima životinja, kako deci tako i odraslima.

Za najmlađe posetioce organizovan je i maskenbal, a najbolju masku očekuje i specijalna nagrada.

Foto: Blic / RAS Srbija

Edukativni deo manifestacije odnosi se na predavanja specijalnih gostiju, gde će na temu o zdravlju pasa i mačaka, govoriti veterinar prof. dr Vera Savić. Pravilna nega dlake i šapa kućnih ljubimaca, biće tema na koju će govoriti profesionalni frizer za pse Anica Grujić - Seka. O uticaju kućnih ljubimaca na razvoj dece govoriće dečiji psiholog Marija Milivojević, dok će na pravna pitanja vezana za oblast životinja odgovarati predsednica udruženja "Evropska inicijativa 17", dipl. pravnik Ivona Atanasijević Stošić.

Uvek dobra zabava u Dorćol placu
Foto: Jakov Simović / Promo
Uvek dobra zabava u Dorćol placu

Pored edukativnog i zabavnog dela programa, imaćete priliku da i tada udomite pse i mačke koje su spasene sa ulice i traže svoj dom.

Takođe, imaćete mogućnost i da posetite štand sa umetničkim nakitom i asesoarima koji su donirali prijatelji Udruženja, a sav prihod namenjen je pokrivanju troškova za zbrinjavanje napuštenih životinja.