• Search form

12.09.2019 | 13:28

Ka globalnim standardima medijske i informacione pismenosti

Ka globalnim standardima medijske i informacione pismenosti

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, u saradnji sa Uneskom i Ministarstvom spoljnih poslova, organizuje 12. i 13. septembra u Beogradu prvi u nizu međunarodnih ekspertskih sastanka o medijskoj i informacionoj pismenosti koji bi trebalo da rezultiraju Beogradskim smernicama za Nacrt globalnih standarda za kurikulume za medijsku i informacionu pismenost.

Plenarnoj sesiji o temi “Medijska i informaciona pismenost u digitalnom dobu”, koja će biti održana 13. septembra u Palati Srbija, prisustvovaće i generalna direktorka Uneska Odri Azule, koja će svečano i otvoriti tu sesiju sa ministrom spoljnih poslova i potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem, najavilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

To je, inače, prva poseta generalnog direktora Uneska od kada je Srbija ponovo postala samostalna država.

Plenarna sesija jedini je segment dvodnevnog samita koji je otvoren za javnost, a prema pravilima Uneska, medijima je dozvoljeno prisustvo, ali ne i postavljanje pitanja učesnicima plenuma.

Foto: Unesco, © Edgar Luy Pérez

To je prvi u nizu međunarodnih sastanaka na kojem učestvuju 32 eksperta iz celog sveta u oblasti medija, obrazovanja, informacionih i komunikacionih tehnologija koji će raditi na pripremi Beogradskih smernica za Nacrt globalnih standarda za kurikulume za medijsku i informacionu pismenost.

Nakon serije sastanaka o toj temi u zemljama članicama Uneska širom sveta, u Beogradu će biti održan finalni sastanak, na kojem će biti predstavljen ažuriran priručnik o medijskoj pismenosti.

(SEEcult.org)

 

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav