Otvoren vrtić "Lazar" u Altini

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je vrtić "Lazar" u Altini - objekat površine oko 1.500 kvadratnih metara, u koji je uloženo 120 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.09.2019.

13:48

Otvoren vrtić
Foto: Beoinfo

Radojičić je istakao da vrtić ima kapacitet za 200 dece i da je urađen po svim savremenim standardima.

"Prostorije su dobro organizovane, gornji sprat je namenjen najmladjima, a donji ostaloj deci", precizirao je gradonačelnik.

On je posebno istakao da je u Beogradu sve manji broj dece koja čekaju na mesto u vrtiću - pre dve-tri godine bilo ih je 10.000, a sada je taj broj oko 2.300.

"Najveće opštine imaju najveći broj dece koja čekaju mesto, a u Zemunu je taj broj oko 500. Ovim novim vrtićem smo već napravili mali doprinos", podvukao je Radojičić.

On je najavio da je u planu izgradnja još pet vrtića, od kojih će se prvo raditi u Novogradskoj ulici u Zemunu i u Trećoj mesnoj zajednici na Bežanijskoj kosi, što će, kaže, biti dodatni doprinos smanjenju liste čekanja.

Vrednost vrtića u Novogradskoj je 50 miliona dinara, a na Bežanijskoj kosi 200 miliona dinara, precizirao je gradonačelnik.

"Kao ozbiljno i odgovorno društvo dajemo doprinos i idemo ka cilju da sva deca imaju mesto u vrtićima i da nemamo liste čekanja", rekao je Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

Podsetio je da je prošle sedmice otvoren vrtić na Paliluli kapaciteta do 100 dece, te dodao da se sledeće nedelje otvara novi vrtić u Boljevcima, a potom u Sopotu.

U 365 privatnih vrtića imamo oko 18.000 dece, a od početka ovog projekta isplaćeno je oko 9 milijardi dinara roditeljima za subvencije.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zaposlenima u vrtiću „Lazar” jer, kako je rekao, priredba koju su priredili povodom otvaranja novog objekta sadrži jasne poruke deci ometenoj u razvoju.

"Važno je da deci u tom uzrastu kažemo da je bitno da svojim drugarima koji imaju smetnje u razvoju omoguće dobru i zdravu komunikaciju", rekao je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: