SD: Politički uspon i bogaćenje Dubravke Šuice

Hrvatska poslanica iz HDZ Dubravka Šuica, koja bi uskoro trebalo da postane potpredsednica Evropske komisije, imaće mesečnu platu veću od 20.000 evra.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.09.2019.

12:58

SD: Politički uspon i bogaćenje Dubravke Šuice
Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, analizirajući politički uspon Dubravke Šuice, ona je na početku karijere posedovala samo jedan stan u Gržu od šezdesetak kvadratnih metara, a 20 godina kasnije imovina njene porodice se procenjuje na desetak miliona evra.

Ima vilu na Pločama u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stanove u Zagrebu i na Lapadu, vikendica na Blidinjskom jezeru te jahta vredna pola miliona američkih dolara.

Šuica, inače, profesorka engleskog i nemačkog jezika, počela je da radi 1981. u jednoj osnovnoj školi, a članica HDZ je postala 1990.

Ovaj splitski dnevnik podseća da je na izborima 2000., ušla u Sabor, gde je provela dva mandata.

Tvrde da su njenu "vladavinu" obeležile sumnje u brojne mutne poslove u građevinskim poslovima - od prenamene zemljišta na Nuncijati, do uređenja "zlatnog klozeta" u dubrovačkoj Gradskoj većnici, koje je Grad navodno koštalo 4.000 evra po kvadratnom metru.

Šuica je, dodaje se, 2012. postala potpredsednica Zajednice žena EPP, a godinu dana odlazi u Evropski parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: