Hronika

Kriminolog o ubistvu Bulatovića: Nema elemenata klasične krvne osvete

Kriminolog o ubistvu Bulatovića: Nema elemenata klasične krvne osvete
Foto: Ilustracija | Kriminolog o ubistvu Bulatovića: Nema elemenata klasične krvne osvete

NOVI SAD - Željko Bulatović ubijen je prije tri dana u ulici braće Dronjak u Novom Sadu, gdje je bio podstanar.

Kako pišu mediji u Srbiji, na mjestu likvidacije Bulatovića, nađene su dvije čaure. Po svoj prilici, žrtvi je bio ispaljen hitac prema ruci, a drugi, koji je bio koban – u čelo.


Povezane vijesti:

Ubijen zadnjeg dana suđenja sinu

Likvidiran Željko Bulatović kao osveta za ubistvo u Istočnom Sarajevu? 


Кako su spekulisali brojni mediji, a po najzastupljenoj verziji, nije isključeno da se radi o osveti i opomeni Željkovom sinu Aleksandru, koji je u prvostepenom postupku osuđen na 19 godina zatvora za ubistvo počinjeno prije tri godine u Istočnom Sarajevu, pred novu presudu, prenio je "Dnevnik.rs".

Međutim, izvor veoma blizak porodici rekao je za "Nezavisne" da je porodica uvjerena da to nije motiv Željkove likvidacije i da ona nikako nije povezana sa sinom.

Navodno, Željko se kobne noći vraćao iz kafića, a potom svratio u radnju i nakon pazara je naišao pred ulazom na sačekušu. Prilikom uviđaja kod njega je zatečen pasoš Bosne i Hercegovine i novac, ali kod sebe nije imao oružje.

Кriminolog Zlatko Nikolić kaže da ubistvo u Novom Sadu nema elemente klasične krvne osvete, kakve su se dešavale u Crnoj Gori i Albaniji, ali da je moguće da jeste u pitanju osveta.

"Кod krvne osvete je karakteristično da se ubica predaje policiji i na taj način pokazuje da je odbranio čast porodice. Ipak, moguće je da je u pitanju osveta za ubistvo u koje je umešan sin žrtve, da je ta rana još sveža i da je neko likvidacijom Željka Bulatovića hteo da tu ranu zaleči", izjavio je Nikolić, prenosi "Dnevnik.rs".

Inače, njegovom sinu Aleksandru bi trebalo sutra da bude izrečena nova presuda nakon ukinute prvostepene u Okružnom sudu u Banjaluci. Aleksandar je zajedno sa Sašom Vidovićem osuđen za ubistvo Miroslava Lazarevića, u oktobru 2016. godine, koji je tom prilikom bio izrešetan s 24 metka. Aleksandar je negirao krivicu.

Drugi optuženi, Saša Vidović, koji je bio dovođen u vezu s crnogorskim "škaljarskim klanom", a koji je osuđen na 20 godina prije ukidanja prvostepene presude, bio je spominjan i u istrazi nakon ubistva istaknutog beogradskog navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije