Baba uhapšena zbog podvođenja unuke

O. MATAVULj

12. 09. 2019. u 11:35

Monstruozan slučaj potresao Šipovo kod Mrkonjić Grada u Republici Srpskoj. Žena osumnjičena da je za novac devojčicu vodila S. S.

Баба ухапшена због подвођења унуке

Ilustracija / Depositphotos

POLICIJA u Šipovu uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su seksualno iskorišćavale jedanaestogodišnju devojčicu iz tog grada! Kako saznaju "Novosti", uhapšena je baka maloletnice S. S. Sumnja se da je žena unuku podvodila S. S., koji ima bogat kriminalni dosije.

U PU Mrkonjić Grad potvrđeno je da su dve osobe uhapšene zbog sumnje da su počinile krivična dela iz oblasti seksualnog iskorišćavanja maloletnice, ali nisu precizirali o kojem se krivičnom delu radi. Zbog osetljivosti slučaja u policiji detalje nisu mogli komentarisati, a osumnjičeni su predati Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci na dalje postupanje.

Nezvanično saznajemo da su građani prijavili policiji da maloletnicu često viđaju u društvu S. S. Primetili su da se s njime vozi u automobilu i dolazi u njegov stan, što im je bilo sumnjivo. Policajci su čak zatekli S. S. u stanu sa maloletnicom, a s njima je bila i njena baba, za koju se sumnja da je za novac podvodila unuku ovom muškarcu.

- Istraga je u toku i više detalja biće poznato nakon saslušanja osumnjičenih. Radi se o vrlo osetljivom krivičnom delu i najbitnije je da se zaštiti maloletna žrtva - kaže izvor blizak istrazi.

Nezvanično saznajemo da je maloletnica živela s bakom jer se majka nekoliko godina posle njenog rođenja udala i živi sa suprugom s kojim ima drugo dete, dok je otac nepoznat. Inače, S. S. je dosad više puta hapšen zbog raznih krivičnih dela, od tuča i nasilničkog ponašanja do zloupotreba droga.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci navode da se dvoje osumnjičenih nalaze na ispitivanju kod tužioca, a više detalja biće poznato nakon saslušanja.

ZAKAZALE INSTITUCIJE

OVAJ slučaj šokirao je Šipovo i niko ne može da veruje da je žena bila u stanju da na tako monstruozan način iskorišćava svoju unuku. Građani smatraju da su tu, pre svega, zakazale institucije, i pitaju se gde je u svemu bio - Centar za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije