Vatra progutala fabriku papira (FOTO)

S. Vidačković

12. 09. 2019. u 10:23

U požaru u Surčinu lakše povređene četiri osobe. Buktinju, najverovatnije, izazvala varnica

Ватра прогутала фабрику папира (ФОТО)

Vatrogasne ekipe ispred fabrike / Foto K. Mihajlović

U POŽARU koji se dogodio u četvrtak oko 9.30 u magacinu fabrike toalet-papira "Femić" u Surčinu, povređene su četiri osobe. Kako su rekli iz Ministarstva unutrašnjih poslova, jedan radnik zadobio je lakše opekotine po ruci i glavi i on je zbrinut na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj, dok je trojici pružena lekarska pomoć jer su se nagutali dima.

Iako još nema zvaničnih potvrda o uzroku požara u Vojvođanskoj ulici, prema nezvaničnim informacijama, vatra je buknula prilikom varenja u fabrici. Plamen je zahvatio papir i ubrzo se proširio na ceo magacin. Vatrogasci su se čitavog dana borili sa vatrom, koju su lokalizovali tek posle tri sata gašenja.

- U intervenciji je učestvovalo 30 vatrogasaca - spasilaca iz jedinica Zemun, Surčin, Voždovac i Obrenovac sa 14 vozila - rekli su iz MUP.

Prema rečima očevidaca, radnici su istrčali napolje čim su ugledali vatru. Nisu bili raspoloženi za priču, već su samo nemo stajali i posmatrali intervenciju nadležnih ekipa.

- Navodno su radnici iz prve smene nešto varili u hali, pa je verovatno iskra otišla na papir koji se tu skladišti - kažu svedoci. - Plamen se razbuktao i za manje od minut zahvatio ceo magacin. Prava je sreća da niko nije zadobio teže povrede.

Magacin je bio prepun papira, što je dodatno otežalo posao vatrogascima. Zbog visoke temperature, počela je da popušta i metalna konstrukcija skladišta fabrike, a krov je pretio da se uruši.

U BLIZINI BENZINSKA PUMPA

BRZOM intervencijom, vatrogasci su sprečili širenje plamena na okolne objekte. Iako se odmah do fabrike papira nalaze gvožđara i benzinska pumpa, nije bilo opasnosti. Policija je, iz bezbednosnih razloga, udaljila ljude od požara i povremeno zaustavljala saobraćaj u Vojvođanskoj, kako bi propustili vatrogasna vozila i cisterne s vodom.



Foto S. Vidačković


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nuclear Vlasta

12.09.2019. 12:25

Ово је већ забрињавајуће, фрабрика тоалет папира гори а јесн стиже и лишће пропада......