Književnost

"Mala pričaona" okupila 16 polaznika

"Mala pričaona" okupila 16 polaznika
Foto: Ilustracija | "Mala pričaona" okupila 16 polaznika

KOSTAJNICA - Na dječijem odjeljenju Narodne biblioteke "Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici počela je sa radom 24. generacija "Male pričaone" koja je okupila 16 polaznika, rekla je direktor biblioteke Svetlana Đurđević.

"Ovaj broj nije konačan i očekujemo formiranje dvije kompletne grupe do kraja iduće sedmice, a riječ je o djeci koja su rođena 2014. i 2015. godine", navela je Đurđevićeva.

Prema njenim riječima, cilj pričaonice je da djeca od najranijeg uzrasta posjećuju biblioteku i da zavole knjigu i čitanje.

"Putem raznolikih edukativnih programa učimo djecu da biblioteku doživljavaju kao mjesto zabave i učenja, kroz igru i bajku ih približavamo knjigama i čitanju. Naš dosadašnji rad je postigao rezultate, jer bilježimo blagi porast broja članova kojih je sada 415", kaže Đurđevićeva.

Dječije odjeljenje kostajničke biblioteke broji 217 članova koji na raspolaganju imaju 6.827 bibliotečkih jedinica.

Upis u biblioteku je besplatan za učenike prvog, drugog i trećeg razreda, dok ostali đaci plaćaju šest KM za članstvo u kalendarskoj godini, a ako je riječ o organizovanom upisu 10 i više djece, cijena je tri KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije