Odloženo suđenje napadaču iz Krajstčerča zbog Ramazana

Suđenje muškarcu optuženom za napad na dve džamije na Novom Zelandu i ubistvo 51 osobe odloženo je za mesec dana, jer se datum suđenja poklopio sa muslimanskim svetim mesecom Ramazanom, saopštio je sudija.

Suđenje je trebalo da počne 4. maja 2020. godine, međutim sudija je utvrdio da se poklapa sa početkom muslimanskog verskog praznika i odložio ga za 2. jun, prenosi Rojters.

"Veliki broj svedoka je muslimanske veroispovesti", naveo je sudija u obrazloženju, a odbrana osumnjičenog složila se sa tim.

Napadač Brenton Tarant (29) otvorio je vatru iz polu-automatskog oružja na vernike dve džamije 15. marta i sve to prenosio uživo na svom Fejsbuku, prenosi Rojters.

On se ranije izjasnio da nije kriv ni po jednoj od 92 tačke optužnice, uključujući ubistvo i terorizam.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво