Rusi pohapsili severnokorejske ribare

Graničari ruske Federalne službe bezbednosti priveli su više od 250 severnokorejskih ribara na obali Primorskog regiona na dalekom istoku Rusije.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

09:31

Rusi pohapsili severnokorejske ribare

Oni su privedeni zbog ilegalnog ribolova pacifičkih lignji u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Rusije. Navodi se da su se oni nalazili na 16 brodova, prenosi Tass

Kako se navodi, kada je početkom meseca tajfun pogodio region Primorje, više od 500 brodova ušlo je u ruske teritorijalne vode pozivajući se na međunarodno pomorsko pravilo da mogu da sačekaju tu da prođe oluja.

Ti brodovi, uglavnom iz Južne i Severne Koreje, ušli su u zalive Oleg i Vladimir, kao i zaliv u blizini grada Morjak-Rjbolov. Nakon oluje brodovi su napustili to područje, a oko 100 brodova je ostalo i bavilo se krivolovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: