EKSKLUZIVNO! OTAC ZORANA MARJANOVIĆA: Ko čini zlo, zlu se i nada!
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ

EKSKLUZIVNO! OTAC ZORANA MARJANOVIĆA: Ko čini zlo, zlu se i nada!

Crna Hronika -

Vladimir Marjanović rekao je juče, pošto je ispratio sina u sud, "da je sve u božjim rukama i da se nada najboljem".

Sve što piše u optužnici je gnusna laž! Rekao sam da nisam kriv i da nisam to uradio!

Ovim rečima je prokomentarisao početak postupka, čim je izašao iz sudnice Višeg suda u Beogradu, Zoran Marjanović, koji je optužen da je 2. aprila 2016. u kanalu na nasipu Crvenka kod Borče neutvrđenim predmetom ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović.

Iznosiće odbranu

Na pitanje da li će se braniti pred sudom, on je kratko rekao „da će izneti odbranu i da će se braniti istinom“.

11.41 - Zoran Marjanović stigao u Katanićevu ulicu
11.41 - Zoran Marjanović stigao u Katanićevu ulicufoto: Zorana Jevtić

- Suviše dugo traje ovaj progon, suviše dugo traje sve ovo, ne znam ni sam kako podnosim - rekao je Zoran stojeći pored advokata, koji mu je sugerisao da ne odgovara ni na kakva pitanja.

Zoran Marjanović je u sudnicu ušao nekoliko minuta pre podneva, za kada je bio zakazan početak ročišta. Prethodno je petnaestak minuta stajao u hodniku sa advokatima i gledao u zid, kao da se koncentriše na ono što ga čeka u sudnici. Delovao je tužno i potišteno.

11.56 - Ušao u sudnicu broj 9 u zgradi Višeg suda
11.56 - Ušao u sudnicu broj 9 u zgradi Višeg sudafoto: Zorana Jevtić

- Jesi li dobro? - pitao ga je jedan od advokata, a on je samo klimnuo glavom i kratko odgovorio:

- Da, dobro sam.

13.53 - Izašao iz sudnice
13.53 - Izašao iz sudnicefoto: Zorana Jevtić

Inače, Marjanovića je juče u Viši sud u Katanićevoj u zatamnjenom „mercedesu“ dovezao sin iz prvog braka Uroš, ali niko od članova porodice nije ušao s njim u sud.

14.05 - Ušao u automobil
14.05 - Ušao u automobilfoto: Zorana Jevtić

Zoranovog oca Vladimira juče smo zatekli u porodičnoj kući u Borči.

- Nadamo se najboljem. Biće božja volja. Ko čini zlo, zlu se i nada - rekao je za Kurir Vladimir i kratko dodao:

15.46 - Sin ga dovezao u porodičnu kuću u Borči
15.46 - Sin ga dovezao u porodičnu kuću u Borčifoto: Ana Paunković

- Ne mogu da komentarišem ništa!

Pripremno ročište iza zatvorenih vrata, bez prisustva javnosti, trajalo je nešto kraće od dva sata, posle čega je za 5. novembar zakazan početak suđenja. Kako Kurir nezvanično saznaje, tužilaštvo je ostalo pri svojim dokazima, među kojima su saslušanja svedoka i nalazi veštaka, tvrdeći da će oni potkrepiti tvrdnju da je Zoran ubio Jelenu.

foto: Privatna Arhiva

Snimaće se suđenje

S druge strane, četvorica advokata Zorana Marjanovića, Nikola Dumnić, Veljko Delibašić, Aleksandar Zarić i Stefan Jokić, tražili su od suda da izvede dokaze za koje smatraju da idu u prilog njemu.

- Mi smo predložili da se trag obuće pronađen na drugoj strani kanala uporedi s obućom izuzetom iz kuće okrivljenog, da se veštaci neposredno ispitaju da bi se otklonile nejasnoće u njihovim nalazima, mada se iz njih i ovakvih kakvi jesu ne može utvrditi Zoranova krivica. Takođe, ceo postupak biće tonski sniman - rekao je za Kurir jedan od Zoranovih advokata Nikola Dumnić.

Njegov kolega Aleksandar Zarić rekao je i da odbrana sumnja da policija nije dostavila sve dokaze koje ima u predmetu i da zbog toga zahteva da se oni sada dostave.

Porodica

OTAC GA ISPRATIO I DOČEKAO

foto: Ana Paunković

Zorana Marjanovića je jučee, kada je krenuo iz kuće u Borči ka Višem sudu, ispratio otac Vladimir.

- Otac Vladimir dočekao ga je na kapiji i kada se vratio. Otvorio je kapiju da automobil može da uđe i odmah zatvorio kapiju za crnim „mercedesom“ - objašnjava sagovornik Kurira. On dodaje da ga je majka Zorica dočekala na vratima kuće, na kojima se pojavio skoro dva sata posle završenog suđenja.

- Užasan je stres sve ovo, zaista - kratko je za Kurir prokomentarisao nekoliko sati posle suđenja Zoran.

Lutao oko suda

PREŠAO ULICU VAN PEŠAČKOG

foto: Zorana Jevtić

Pošto je izašao iz zgrade suda, Zoran je desetak minuta šetao okolnim ulicama i pozdravljao advokate koji su već bili u svojim automobilima. Pretrčao je ulicu van pešačkog prelaza i seo na zadnje sedište „mercedesa“, u kome ga je čekao sin Uroš.

Pokazao tetovaže

SIMBOLI PATNJE I POBEDE

foto: Zorana Jevtić

Dolazak Zorana Marjanovića u Viši sud ispratili su i brojni građani koji su se slučajno zatekli u zgradi, a najviše pažnje privukle su njegove tetovaže ispod desnog oka i na vratu.

Zoran je ranije objasnio da tetovaža ispod oka, na jagodici, predstavlja anđeosko krilo, a simbolizuje nenadoknadiv gubitak drage osobe. Ovu tetovažu je, navodno, uradio pošto je pušten iz pritvora.

- Druga tetovaža koja je privukla pažnju, a koja se juče videla uprkos košulji s kragnom, jeste tetovaža zmaja na desnoj strani vrata. Za nju je ranije Zoran objasnio da simbolizuje pobedu Svetog Đorđa nad aždajom, odnosno pobedu dobra nad zlom - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da Zoran ima i druge tetovaže po telu, ali da se one juče nisu videle.

(Kurir.rs /J. Spasić/ J. Ivić, foto:Zorana Jevtić, Ana Paunković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track