');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

Marina je povela jednomesečnu bebu u provod, napila se pa zaspala na njoj i USMRTILA JE

Apelacioni sud u Londonu oslobodio je Marinu Tilbi (26), koju je Kraljevski sud u Svonziju (Vels) prethodno osudio na dve godine i četiri meseca zatvora zbog "surovog ophođenja prema detetu posredstvom svesnog zanemarivanja".

Marina Tilbi Foto: Twitter / 7 News Australia / screenshot
Marina Tilbi

Tilbi iz Aberairona, u Velsu, povela je sinčića od mesec dana u provod i toliko se napila da je zaspala na njemu. Nakon što je mali Darijan hitno odvezen u bolnicu, majku nisu mogli da probude više od sat vremena.

Sudija Apelacionog suda u Londonu skratio joj je kaznu na 16 meseci i suspendovao je.

- Ovo je zaista veoma tragičan slučaj - izjavio je.

Majka je izašla u provod sa sestrom 29. marta 2017, a bebu je ponela sa sobom.

Dve žene su prvo otišle u pab, gde su pile viski, da bi potom nastavile da piju na drugom mestu.

Nadzorna kamera kluba u kampu u Keredigionu snimila je Tilbijevu kako pleše sa bebom u naručju, podiže sinčića iznad glave i baca ga u vazduh.

Pročitajte još

Sestre su upoznale trojicu muškaraca iz kampa, a na kraju večeri otišle su u njihovu kamp-kućicu.

Tilbi je nahranila Darijana i stavila ga na bračni krevet, a zatim zaspala pored njega, u ranim jutarnjim satima 30. marta. Posle izvesnog vremena, sestra ju je zatekla kako leži na detetu, koje nije davalo znake života i krv mu je curila iz nosa.

Veštaci ne isključuju mogućnost da je Darijanovu smrt izazvao sindrom iznenadne smrti pre nego što se majka okrenula i legla na njega.

Sudija apelacionog suda izjavio je da izveštaj psihologa jasno pokazuje da je Darijanova smrt "značajno uticala" na psihičko zdravlje Tilbijeve i da pati od "teške depresije".

On je ocenio da je prvobitna presuda bila "prestroga" s obzirom na kajanje i patnje optužene.