Saša Obradović: Teško mi je pao poraz, treba pružiti podršku Saletu zbog svega što je uradio za ovu zemlju

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.09.19. | 21:24

Aktuelni trener Monaka danas je u naselju Medaković 2 u okviru Mozzartove akcije "100 terena za jednu igru" otvorio teren koji će nositi njegovo ime

Tri zlata i bronza na Evropskim prvenstvima. Srebro na Olimpijadi u Atlanti. Zlato na Mundobasketu u Grčkoj. To je nešto čime može da se pohvali legendarni Saša Obradović, koji trenutno provodi dane kao trener francuskog Monaka. On je danas u okviru akcije "100 terena za jednu igru" u beogradskom naselju Medaković 2 dobio teren koji će ubuduće nositi njegov naziv. Sve to pred brojnim prijateljima i sugrađanima, među kojima su bili i Duško Savanović, Marko Kešelj i Igor Rakočević.

Neizbežna tema danas bio je poraz košarkaša Srbije od reprezentacije Argentine na Svetskom prvenstvu. Saša Obradović kaže da je i sam bio iznenađen, ali da ne treba bacati drvlje i kamenje na selektora i košarkaše.
"Za mene je poraz došao kao iznenađenje i zaista mi je teško pao. Naravno, kao i svima. Polagao sam velike nade u momke, kao i svi. Mislim da je sada previše rano praviti bilo kakve analize. Uostalom, treba da se odigraju sve utakmice do kraja maksimalno i treba dati podršku košarkašima, a kada sve prođe raditi neke analize. Ja kolegijalno ne bih voleo da dajem bilo kakve izjave i samo bih želeo da pružim veliku podršku Saletu i mislim da je ipak zadužio ovaj sport i ovaj narod sa svim stvarima koje je uradio u prošlosti", izjavio je Obradović.

Izabrane vesti

Pored Srbije, šok su doživeli i Amerikanci koji su danas poraženi od Francuza. Igrom slučaja, žreb je odlučio da ukrsti ove dve košarkaške velesile u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta. To nije rezultat koji su očekivali, ali Saša kaže da se baš u takvim utakmicama vidi ko je zaista jak.
"Nije lako, ali nikad nije ni bilo. U tome se poznaju pravi igrači, jer baš tako vidimo kako reaguju kada je teško. To uvek pravi neku razliku".

Nakon priče o prvenstvu, Sašu smo upitali i šta očekuje od predstojeće sezone u Monaku, gde se nalazi već godinu dana.
"Potpisao sam na tri godine, jedna je prošla i ostale su naredne dve godine. Presrećan sam. Daju mi mnogo mogućnosti, tu su ljudi sa kojima sam radio u prošlosti. Imaju strpljenja i poštovanja prema meni, tako da ekipa koju sam stvorio sada je prema mojim željama. Videćemo koliko smo dobri u Evrokupu i u francuskom prvenstvu".

Za kraj, Saša se još jednom zahvalio kompaniji Mozzart što mu je ukazala čast da jedan od terena u akciji "100 terena za jednu igru" ponese baš njegovo ime.
"Kao što su već svi rekli, ovo je velika čast za mene, za moju karijeru. Ovo je takođe mogućnost da se zahvalim mojoj zajednici, mom Medaku. Mogu da kažem da sam došao ovde kada ničega od ovog nije ni bilo - ni Plavog mosta, ni Medaka 3, a na ovakvim terenima sam pravio prve korake. Hvala Mozzartu što mi je omogućio tu veliku čast", zaključio je Saša Obradović.

Piše: Srđan TODOROVIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara