Derbi Istoka

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.19. | 14:10

Njujork Siti dočekuje Toronto

Derbi Istočne konferencije na programu je u noći između srede i četvrtka. Nujork Siti kao lider dočekuje Toronto, koji je odlučan da zadrži mesto koje garantuje plej-of. Domaćin je osvojio 53 boda, što je drugi najbolji učinak ukupno u ligi, a valja napomenuti da je kanadski sastav podbacio i tek je na šestom mesto sa 22 boda manje od Sitija.

Zasluženo je Njujork na liderskoj poziciji Istočne konferencije, jer igra veoma dobro ove sezone, a posebno dobri su baš u poslednje vreme. Nanizali su pet pobeda i već mesec dana ne znaju za poraz, mada samo na jednoj od tih pet utakmica nisu primili gol. Napad im je definitivno jači deo tima, a vidljivo je i da mnogo bolje igraju na svom terenu na kojem su samo jednom poraženi. Zanimljivo je i da je Siti prvenstvo počeo sa pet remija i porazom, da bi onda kasnije ušli u dugi niz bez izgubljene utakmice. Pre dva kola se povredio prvi strelac tima Eber, nekadašnji špic Slaven Belupa i Rijeke, i nije igrao u pobedi nad Nju Inglandom sa 2:1.

Izabrane vesti

S obzirom da su aktuelni prvaci, jasno je da se više očekivalo od Toronta. Skromno igraju praktično od početka sezone i imali su čak i jedan niz od osam utakmica bez slavlja. Zato nisu ni mogli da očekuju bolji plasman od šestog mesta na Istoku i do kraja ligaškog dela prvenstva im preostaje da izbore plasman u plej-of. Podigli su malo formu i u nizu su od pet mečeva bez poraza, ali su od toga tri puta remizirali. U prošlom kolu siguran gostujući trijumf 5:1 u Sinsinatiju, bez pomoći prvog strelca Altidora i uz isključenje Zavalete.


Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara