Raketama na Izrael, tenkom na Hamas

Izraelski tenk pogodio je dva vojna punkta Hamasa na severu pojasa Gaze u znak odmazde za tri rakete ispaljene nekoliko minuta ranije na Izrael.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2019.

15:22

Raketama na Izrael, tenkom na Hamas
Ilustracija: Depositphotos/ ggkuna

To je saopštila izraelska vojska.

Jedna raketa je pala u staklenu baštu, ali nije pričinila povrede ni štetu.

Druga je oštetila jednu kuću u pograničnom naselju.

To je bila druga razmena vatre u tom području za manje od 24 sata.

U utorak uveče dve rakete su ispaljene iz pojasa Gaze na izraelske gradove Aškelon i Ašdod dok se premijer Izraela obraćao pristalicama na predizbornom mitingu.

On je odveden sa bine nakon što su se oglasile sirene za raketnu uzbunu, ali se ubrzo vratio pošto je rakete presreo odbrambeni sistem "Gvozdena kupola".

Izraelska vojska je potom gađala 15 meta Hamasa, koji vlada pojasom Gaze.

To je najnovija eskalacija napetosti koja inače vlada na granici Izraela i sa Gazom i sa Libanom u poslednjoj nedelji kampanje pred izraelske parlamentarne izbore 17. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: