Fudbal

Šestorka ne odustaje od promjena u FSRS

Šestorka ne odustaje od promjena u FSRS
Foto: N.N. | Šestorka ne odustaje od promjena u FSRS

​Šest članova Izvršnog odbora FSRS ne odustaje od promjene vlasti u Savezu pa su tako danas predali novi zahtjev za održavanje vanredne sjednice IO-a na kojoj bi trebalo da se zakaže vanredna sjednica Skupštine FSRS.

Ukoliko uspiju u svojoj namjeri onda bi trebalo da se raspravlja o povjerenju Mili Kovačeviću predsjedniku FSRS-a.

Prije nekoliko dana je održana vanredna sjednica IO-a FSRS-a, ali ništa konkretno se nije desilo. Sada bi situacija mogla da bude drugačija pošto bi IO trebalo da glasa o tome da li će se održati vanredna sjednica Skupštine FSRS, a s obzirom da pomenutih šest članova čini većinu takav ishod je realan. Šest od 10 članova ovog tjela juče je potpisalo novi zahtjev i pozivaju se na član 36. stav 1 Statuta FSRS. Kako nam je rečeno ukoliko dođe do sazivanja vanredne sjednice Skupštine FSRS jedina tačka dnevnog reda će ostati već ranije planirana: "Razrješenje predsjednika FSRS".

Jedan od potpisnika ovog zahtjeva je Vico Zeljković, predsjednik FK Borac, a ujedno i prvi čovjek Područnog Fudbalskog saveza (PFS) Banjaluka. Podsjetimo, on je prošle godine odnio ubjedljivu pobjedu u izboru za predsjednika PFS Banjaluka. Njegova desna ruka u nastojanjima da dođe do promjena na vrhu Saveza je Petar Jelić, a ako je suditi prema skupljenim potpisima članova Skupštine FSRS veliko je nezadovoljstvo radom aktuelnih čelnika i u ostalim Područnim savezima.

Dodajmo da su čelnici FSRS nedavno odbili zahtjev 43 delegata Skupštine za sazivanje vanredne sjednice ovog tjela zbog nepravilnosti. Sada su, čini se, ispravljene sve nepravilosti i vanredna sjednica IO-a bi trebalo da bude zakazana najkasnije sedam dana od podnošenja zahtjeva. Tada bi trebalo da bude poznato da li će i kada biti zakazana vanredna sjednica skupštine FSRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije